Use GC-MS/SPME for analysis of fruit distillates
Result description
The SPME technique and gas chromatgraphy with mass detector were used to concentrate trace aromatic substances contained in fruit distillates. Aromatic substances were identified by comparison with the library of NIST spectra and quantified with the selected standards.
Keywords
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití GC-MS/SPME při analýze ovocných destilátů
Original language description
K zakoncentrování stopových aromatických látek, obsažených v ovocných destilátech byla využita technika SPME ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním detektorem. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST a kvantifikovány pomocí vybraných standardů.
Czech name
Využití GC-MS/SPME při analýze ovocných destilátů
Czech description
K zakoncentrování stopových aromatických látek, obsažených v ovocných destilátech byla využita technika SPME ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním detektorem. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST a kvantifikovány pomocí vybraných standardů.
Classification
Type
Jx - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
ChemZi
ISSN
1336-7242
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
1
Pages from-to
137
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—
Result type
Jx - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP
GM - Food industry
Year of implementation
2005