All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of hop polyphenolic compounds on sensorial and colloidal stability of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000313" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000313 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva

  • Original language description

    V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidačníaktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.

  • Czech name

    Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva

  • Czech description

    V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidačníaktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    21. Pivovarsko-sladařské dny

  • ISBN

    0023-5830

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    298

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Ústí nad Labem

  • Event date

    Oct 6, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article