The influence of hop polyphenolic compounds on sensorial and colloidal stability of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000307" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000307 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva
Original language description
V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidačníaktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.
Czech name
Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva
Czech description
V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidačníaktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XVII. konference technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
80-7080-609-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
24
Publisher name
VŠCHT
Place of publication
Praha
Event location
Plzeň
Event date
Jun 15, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—