Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000378" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000378 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
Original language description
Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.
Czech name
Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání
Czech description
Acidifilační síla (AP) byla stanovena u kvasnic skladovaných různou dobu (0-28 dnů) při 4 oC, při různých teplotách před a během testu (0-55 oC), různých koncentracích buněk a glukózy a různých poměrech buněk ke glukóze. Nejlepší výsledky byly dosaženy při nasycených koncentracích buněk (> l0g lisovaných kvasnic nebo 4 g kvasničné suspenze na 100 ml) a glukozy (3 %) a při 25 oC. Přesné vyhodnocení acidifikačních charakteristik silně závisí na kinetice procesu. AP test musí zahrnovat sledování časového průběhu acidifikace.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
34th Annual Conference on Yeasts, Smolenice 2006
ISBN
1336-4839
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
86
Publisher name
Slovenská akadémia vied
Place of publication
Bratislava
Event location
Smolenice
Event date
May 10, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—