All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000378" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000378 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment

  • Original language description

    Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics ofthe process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.

  • Czech name

    Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání

  • Czech description

    Acidifilační síla (AP) byla stanovena u kvasnic skladovaných různou dobu (0-28 dnů) při 4 oC, při různých teplotách před a během testu (0-55 oC), různých koncentracích buněk a glukózy a různých poměrech buněk ke glukóze. Nejlepší výsledky byly dosaženy při nasycených koncentracích buněk (> l0g lisovaných kvasnic nebo 4 g kvasničné suspenze na 100 ml) a glukozy (3 %) a při 25 oC. Přesné vyhodnocení acidifikačních charakteristik silně závisí na kinetice procesu. AP test musí zahrnovat sledování časového průběhu acidifikace.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    34th Annual Conference on Yeasts, Smolenice 2006

  • ISBN

    1336-4839

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    86

  • Publisher name

    Slovenská akadémia vied

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Smolenice

  • Event date

    May 10, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article