All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer as a liquid bread and its health effects on population

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000457" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000457 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivo jako tekutý chléb a jeho zdravotní účinky na populaci

  • Original language description

    Pivo i chléb patří k nejstarším známým potravinám lidstva. Z nutričního hlediska se dokonce dá ukázat, že složení piva a chleba se velmi podobá. Pravidelné, ale střídmé pití piva má velmi příznivý vliv na zdraví konzumenta. Alkohol v nízkých koncentracích působí hlavně na snížení výskytu kardiovaskulárních onemocnění. V pivu jsou to všechny důležité B?vitaminy. Pivo obsahuje více než 30 minerálů a stopových prvků. Důležitý je obsah křemíku, který působí proti ateroskleróze a osteoartritidě. Velmi příznivý zdravotně je i poměr draslíku k sodíku a poměr hořčíku k vápníku. Pivo je zdrojem fytoestrogenů. Ty ovlivňují kladně mozek, plíce, kardiovaskulární systém a kosti. Pivo obsahuje polyfenoly a fenolické kyseliny. Ty spolu s hořkými kyselinami vykazují antioxidační a antikarcinogenní vlastnosti. Působí i protizánětlivě a brání vzniku krevních sraženin. Doposud bylo v pivu nalezeno přes 2000 sloučenin. Jejich současné působení v pivu znamená mnohem víc než suma účinků individuálních slouč

  • Czech name

    Pivo jako tekutý chléb a jeho zdravotní účinky na populaci

  • Czech description

    Pivo i chléb patří k nejstarším známým potravinám lidstva. Z nutričního hlediska se dokonce dá ukázat, že složení piva a chleba se velmi podobá. Pravidelné, ale střídmé pití piva má velmi příznivý vliv na zdraví konzumenta. Alkohol v nízkých koncentracích působí hlavně na snížení výskytu kardiovaskulárních onemocnění. V pivu jsou to všechny důležité B?vitaminy. Pivo obsahuje více než 30 minerálů a stopových prvků. Důležitý je obsah křemíku, který působí proti ateroskleróze a osteoartritidě. Velmi příznivý zdravotně je i poměr draslíku k sodíku a poměr hořčíku k vápníku. Pivo je zdrojem fytoestrogenů. Ty ovlivňují kladně mozek, plíce, kardiovaskulární systém a kosti. Pivo obsahuje polyfenoly a fenolické kyseliny. Ty spolu s hořkými kyselinami vykazují antioxidační a antikarcinogenní vlastnosti. Působí i protizánětlivě a brání vzniku krevních sraženin. Doposud bylo v pivu nalezeno přes 2000 sloučenin. Jejich současné působení v pivu znamená mnohem víc než suma účinků individuálních slouč

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 1, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article