Pressurized Fluid Extraction ? new metod of extraction of bitter acids from hops and hop products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000459" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000459 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Pressurized Fluid Extraction ? new metod of extraction of bitter acids from hops and hop products
Original language description
The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7.
Czech name
Tlaková fluidní extrakce - nová metoda extrakce hořkých kyselin z chmele a chmelových produktů
Czech description
V současnosti užívaná metoda stanovení hořkých kyselin chmele a chmelových produktů EBC 7.7 je časově nároční a pracná extrakční technika. Cílem naší práce bylo navrhnout novou extrakční techniku založenou na tlakové fluidní extrakci (PFE). V porovnání skonvenčními extrakcemi nabízí PFE řadu významných výhod. PFE na automatickém extraktoru OnePSE byla použita pro extrakci alfa- i beta-kyselin chmele a chmelových produktů. Byly studovány parametry ovlivňující výtěžnost extrakce i vliv metody přípravy vzorků. Jako koncovka stanovení alfa- i beta-kyselin byla použita HPLC s detekcí DAD. Bylo provedeno porovnání výsledků s výsledky získanými metodou EBC 7.7.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Nov 1, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—