The impact of barley and hop antioxidants on beer sensorial stability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000480" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000480 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv antioxidantů ječmene a chmele na senzorickou stabilitu piva
Original language description
Antioxidanty obsažené ve sladu a chmelu mohou ovlivnit senzorickou stabilitu piva. Byl studován vliv původu ječmene a sla-dařské technologie a stejně tak vliv původu chmele a jeho posklizňového zpracování na antiradikálové vlastnosti sladu a chmele. Bylstudován dopad antiradikálové síly a polyfenolů pivovarských surovin na senzorickou stabilitu piva. Je diskutována role pivovarských surovin v senzorické stabilitě piva. V modelových varních pokusech byl prokázán vliv antioxidačních vlastností chmele a rovněž tak sladu na zpomalení tvorby nežádoucích senzoricky aktivních látek staré chuti a zpomalení senzorického stárnutí piv.
Czech name
Vliv antioxidantů ječmene a chmele na senzorickou stabilitu piva
Czech description
Antioxidanty obsažené ve sladu a chmelu mohou ovlivnit senzorickou stabilitu piva. Byl studován vliv původu ječmene a sla-dařské technologie a stejně tak vliv původu chmele a jeho posklizňového zpracování na antiradikálové vlastnosti sladu a chmele. Bylstudován dopad antiradikálové síly a polyfenolů pivovarských surovin na senzorickou stabilitu piva. Je diskutována role pivovarských surovin v senzorické stabilitě piva. V modelových varních pokusech byl prokázán vliv antioxidačních vlastností chmele a rovněž tak sladu na zpomalení tvorby nežádoucích senzoricky aktivních látek staré chuti a zpomalení senzorického stárnutí piv.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník plných textů a prezentací XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
978-80-7080-687-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
21
Pages from-to
—
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Plzeň
Event date
Jun 11, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—