Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000477" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000477 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
Original language description
Evaluation of alpha - and beta -bitter acids content of hops in hops crop 2008 in The Czech Republic was carried out. Study concerned all growing areas ? Žatec, Úštěk and Tršice area. Hops were analyzed according to EBC method 7.7 (HPLC). Average value of bitter acids content of Saaz hops variety in The Czech Republic was alpha = 3,7 % (Žatec growing area 3,8 %, Úštěk growing area 3,8 %, Tršice growing area 3,3 % ), beta = 4,6 %. The value of alpha -bitter acids was higher in 0,8 % compare to results ofyear 2007 and it was higher in 0,8 % compare to 15 years average. The content of beta -bitter acids was in 0,2 % lower compare to 15 years average. Average values of variety Sládek in The Czech Republic were alpha = 6,6%, ? = 6,1 %. The value of alpha -bitter acids was in 0,2 % higher compare to 5 years average. Average values of variety Premiant was alpha = 10,2 %, beta = 4,8 %. The value of alpha - bitter acids was in 1,4 % higher compare to 5 years average.
Czech name
Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2008
Czech description
Bylo provedeno vyhodnocení obsahu alfa - a beta- hořkých kyselin chmelů ve sklizni 2008 v České republice. Výsledky byly diskutovány v souvislosti s dlouhodobými trendy kvality sklizní českého chmele. Studie zahrnula všechny pěstební oblasti ? žateckou,úštěckou a tršickou oblast. Chmele byly analyzovány metodou EBC 7.7 (HPLC). Průměrná hodnota hořkých kyselin odrůdy ŽPČ v České republice byla alfa = 3,7 % (žatecká oblast 3,8 %, úštěcká oblast 3,8 %, tršická oblast 3,3 %), beta = 4,6 %. Hodnota alfa -hořkých kyselin byla o 0,8 % vyšší v porovnání s rokem 2007 a o 0,1 % vyšší v porovnání s průměrem za 15 let. Obsah beta-hořkých kyselin byl o 0,2 % nižší v porovnání s dlouhodobým průměrem. Průměrná hodnota u odrůdy Sládek v ČR byla alfa = 6,6 %, beta = 6,1 %. Hodnota alfa - hořkých kyselin je o 0,2 % vyšší v porovnání s průměrem za 5 let. Průměrná hodnota odrůdy Premiant byla alfa = 10,2 %, beta = 4,8 %. Hodnota alfa - hořkých kyselin byla o 1,4 % vyšší v porovnání s průměrem za 5 let.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
55
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—