THE ORGANISATION AND EVALUATION THE COMPETITION: THE CZECH BEER 20XX
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000503" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000503 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX
Original language description
Metodika popisuje postup organizace a vyhodnocování soutěží piv, která je používána při oficiální soutěži organizované Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. Soutěž je založena na hodnocení absolutními známkami, transformovanými na pořadí. Je dvoukolová a má třístupňovou vertikální strukturu. Do výsledků soutěže jsou díky převodu na soutěžní body zahrnuty výsledky ze všech stupňů, a to s různou vahou. V metodice jsou rovněž popsána opatření, směřující k dosažení maximální objektivity výsledků. Při tvorbě metodiky byla využita řada poznatků z práce degustační komise ústavu, podílející se na řešení výzkumných projektů spojených s problematikou českého piva.
Czech name
Organizace a vyhodnocení soutěže piv České pivo 20XX
Czech description
Metodika popisuje postup organizace a vyhodnocování soutěží piv, která je používána při oficiální soutěži organizované Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. Soutěž je založena na hodnocení absolutními známkami, transformovanými na pořadí. Je dvoukolová a má třístupňovou vertikální strukturu. Do výsledků soutěže jsou díky převodu na soutěžní body zahrnuty výsledky ze všech stupňů, a to s různou vahou. V metodice jsou rovněž popsána opatření, směřující k dosažení maximální objektivity výsledků. Při tvorbě metodiky byla využita řada poznatků z práce degustační komise ústavu, podílející se na řešení výzkumných projektů spojených s problematikou českého piva.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚPS/SOUT/2009/2
Regulation ID
—
Technical parameters
1/2009, SZPI Brno - Nová metodika hodnocení dvoukolových soutěží piv
Economical parameters
Nemá přímé finanční výstupy, je zaměřena na zvyšování objektivity výsledků soutěží piv
Certification body designation
Státní zemědělská a potravinářská inspekce, ústřední inspektorát, Květná 15, 603 00 Brno. Oponentní řízení: Ing. Olga Rozsypalová (SZPI, Praha), doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. (VŠCHT Praha)
Date of certification
—
Method of use
—