Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000546" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000546 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
Original language description
Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavemkvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva.
Czech name
Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
Czech description
Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavemkvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
2/2008
Regulation ID
—
Technical parameters
Osvědčení č. 11542/2010-17400 o uznání uplatněné certifikované metodiky
Economical parameters
Zvýšení kvality mikrobiologické kontroly v provozních pivovarských laboratořích.
Certification body designation
Úřad pro potraviny , MZE - Sekce potravinářských výrob, Těšnov 17, 117 08 Praha 1; Oponentní řízení : Doc. Ing. Jan Šavel, CSc., Budějovický Budvar, n.p., Ing. Olga Rozsypalová, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Date of certification
—
Method of use
—