Simple polyphenolic compounds in beers of different origins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000560" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000560 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium jednoduchých polyfenolických látek v pivech různé provenience
Original language description
Práce byla zaměřena na porovnání obsahu jednoduchých fenolových látek v pivech různé provenience: české, bulharské a dalších zemích. V první části bylo zjištěno, že složení bulharských ležáků je spíše podobná zahraničním ležákům než českým, jak o tom svědčí nízký rozdíl prokvašení, nízká barva, hořké látky a nižší obsah celkových polyfenolů. Dále byla pozornost věnována obsahu jednoduchých polyfenolů. Ten v různých typech piv značně kolísá. Je to zřejmě způsobeno tím, že hladina těchto jednoduchých polyfenolů je značně ovlivněna skladbou surovin, varním postupem a pravděpodobně také stabilizačním postupem. Dále bylo zjištěno, že výsledky skupinových metod stanovení celkových polyfenolů, anthokyanů a flavanoidů nejsou ovlivněny přítomností těchto jednoduchých fenolických sloučenin nebo jen v zanedbatelné míře.
Czech name
Studium jednoduchých polyfenolických látek v pivech různé provenience
Czech description
Práce byla zaměřena na porovnání obsahu jednoduchých fenolových látek v pivech různé provenience: české, bulharské a dalších zemích. V první části bylo zjištěno, že složení bulharských ležáků je spíše podobná zahraničním ležákům než českým, jak o tom svědčí nízký rozdíl prokvašení, nízká barva, hořké látky a nižší obsah celkových polyfenolů. Dále byla pozornost věnována obsahu jednoduchých polyfenolů. Ten v různých typech piv značně kolísá. Je to zřejmě způsobeno tím, že hladina těchto jednoduchých polyfenolů je značně ovlivněna skladbou surovin, varním postupem a pravděpodobně také stabilizačním postupem. Dále bylo zjištěno, že výsledky skupinových metod stanovení celkových polyfenolů, anthokyanů a flavanoidů nejsou ovlivněny přítomností těchto jednoduchých fenolických sloučenin nebo jen v zanedbatelné míře.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
56
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—