Determination of medium-chain fatty acids in beer by SPME method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000567" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000567 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME
Original language description
Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahovánísledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva.
Czech name
Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME
Czech description
Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahovánísledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚPS/AZL/10/02
Regulation ID
—
Technical parameters
Osvědčení č. 5/2010
Economical parameters
Metodika snižuje vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o desítky tisíc Kč oproti běžně používané SPE metodě. Protože jde o postup bez použití rozpouštědla, je metoda šetrná k životnímu prostředí. Tím dochází k dalšímu snížení nákladů na analýzu.
Certification body designation
MZE, Úsek potravinářských výrob ? Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1 (Oponentské řízení: Doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. ? VŠCHT Praha, Ing. Petr Cuhra ? SZPI Praha)
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů