All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of medium-chain fatty acids in beer by SPME method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000567" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000567 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME

  • Original language description

    Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahovánísledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva.

  • Czech name

    Stanovení nižších mastných kyselin v pivu metodou SPME

  • Czech description

    Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, nonanová, kaprinová, laurová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahovánísledovaných látek ze vzorku pomocí metody mikroextrakce na pevné fázi (SPME). Metodika je použitelná pro kontrolu piva, jeho meziproduktů a nápojů na bázi sladu a piva.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VÚPS/AZL/10/02

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Osvědčení č. 5/2010

  • Economical parameters

    Metodika snižuje vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o desítky tisíc Kč oproti běžně používané SPE metodě. Protože jde o postup bez použití rozpouštědla, je metoda šetrná k životnímu prostředí. Tím dochází k dalšímu snížení nákladů na analýzu.

  • Certification body designation

    MZE, Úsek potravinářských výrob ? Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1 (Oponentské řízení: Doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. ? VŠCHT Praha, Ing. Petr Cuhra ? SZPI Praha)

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů