Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000642" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000642 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
Original language description
Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová,linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.
Czech name
Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
Czech description
Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová,linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
MSMT-1M0570/M001
Regulation ID
"neuvedeno"
Technical parameters
Osvědčení o uznání uplatnění certifikované metodiky v souladu s podmínkami "Metodiky hodnocení výsledků výzkumu a vývoje" vydané Ministerstvem zemědělství, Úsekem potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Economical parameters
Metodika snižuje jednorázově vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o zhruba 25 000 tisíc Kč ve srovnání s běžně používanou SPE metodou. Další úspory vznikají opakovatelným použitím SBSE tyčinky a minimalizací spotřeby rozpouštědel.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů