All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000642" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000642 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE

  • Original language description

    Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová,linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.

  • Czech name

    Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE

  • Czech description

    Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová,linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    MSMT-1M0570/M001

  • Regulation ID

    "neuvedeno"

  • Technical parameters

    Osvědčení o uznání uplatnění certifikované metodiky v souladu s podmínkami "Metodiky hodnocení výsledků výzkumu a vývoje" vydané Ministerstvem zemědělství, Úsekem potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Economical parameters

    Metodika snižuje jednorázově vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o zhruba 25 000 tisíc Kč ve srovnání s běžně používanou SPE metodou. Další úspory vznikají opakovatelným použitím SBSE tyčinky a minimalizací spotřeby rozpouštědel.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů