All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The relationship between barley starch content and malt extract

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000579" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000579 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vztah mezi obsahem škrobu v ječmeni a extraktem sladu

  • Original language description

    Při hodnocení byly použity vzorky ječmene ze sklizně 2005-2009. Vzorky s vysokým a nízkým obsahem škrobu byly sladovány a byl stanoven extrakt sladu. Cílem bylo vyhodnotit vztah mezi předplodinou, výnosem ječmene, přepadem na sítě 2,5 mm, technologickoujakostí ječmene a obsahem škrobu a dále zjistit vliv obsahu škrobu na výtěžnost sladování, obsah extraktu a teoretický výnos extraktu ve sladu na hektar. Obsahu škrobu ovlivňoval statisticky významně obsah extraktu ve sladu a ve svém důsledku i výnos extraktu na hektar. Byla zjištěna statisticky vysoce významná negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu v ječmeni, extraktem sladu a výnosem ječmene.

  • Czech name

    Vztah mezi obsahem škrobu v ječmeni a extraktem sladu

  • Czech description

    Při hodnocení byly použity vzorky ječmene ze sklizně 2005-2009. Vzorky s vysokým a nízkým obsahem škrobu byly sladovány a byl stanoven extrakt sladu. Cílem bylo vyhodnotit vztah mezi předplodinou, výnosem ječmene, přepadem na sítě 2,5 mm, technologickoujakostí ječmene a obsahem škrobu a dále zjistit vliv obsahu škrobu na výtěžnost sladování, obsah extraktu a teoretický výnos extraktu ve sladu na hektar. Obsahu škrobu ovlivňoval statisticky významně obsah extraktu ve sladu a ve svém důsledku i výnos extraktu na hektar. Byla zjištěna statisticky vysoce významná negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu v ječmeni, extraktem sladu a výnosem ječmene.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    56

  • Issue of the periodical within the volume

    11-12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database