The relationship between barley starch content and malt extract
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000579" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000579 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vztah mezi obsahem škrobu v ječmeni a extraktem sladu
Original language description
Při hodnocení byly použity vzorky ječmene ze sklizně 2005-2009. Vzorky s vysokým a nízkým obsahem škrobu byly sladovány a byl stanoven extrakt sladu. Cílem bylo vyhodnotit vztah mezi předplodinou, výnosem ječmene, přepadem na sítě 2,5 mm, technologickoujakostí ječmene a obsahem škrobu a dále zjistit vliv obsahu škrobu na výtěžnost sladování, obsah extraktu a teoretický výnos extraktu ve sladu na hektar. Obsahu škrobu ovlivňoval statisticky významně obsah extraktu ve sladu a ve svém důsledku i výnos extraktu na hektar. Byla zjištěna statisticky vysoce významná negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu v ječmeni, extraktem sladu a výnosem ječmene.
Czech name
Vztah mezi obsahem škrobu v ječmeni a extraktem sladu
Czech description
Při hodnocení byly použity vzorky ječmene ze sklizně 2005-2009. Vzorky s vysokým a nízkým obsahem škrobu byly sladovány a byl stanoven extrakt sladu. Cílem bylo vyhodnotit vztah mezi předplodinou, výnosem ječmene, přepadem na sítě 2,5 mm, technologickoujakostí ječmene a obsahem škrobu a dále zjistit vliv obsahu škrobu na výtěžnost sladování, obsah extraktu a teoretický výnos extraktu ve sladu na hektar. Obsahu škrobu ovlivňoval statisticky významně obsah extraktu ve sladu a ve svém důsledku i výnos extraktu na hektar. Byla zjištěna statisticky vysoce významná negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu v ječmeni, extraktem sladu a výnosem ječmene.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
56
Issue of the periodical within the volume
11-12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—