All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The activity of selected antioxidants in hop cones depending on the age of the hop plant

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000611" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000611 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/11:00178745

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktivita vybraných antioxidantů v chmelových hlávkách v závislosti na stáří chmelové rostliny

  • Original language description

    Mezi nejvýznamnější antioxidanty jsou řazeny vitamíny E a C, flavonoidy a celá řada enzymů. Obsah vitamínu E se sledoval ve chmelových šišticích odrůd Sládek, Premiant, ŽPČ ? ozdravená forma a ŽPČ - neozdravená forma. Vzorky chmelových šištic byly z různě starých chmelnic. Bylo zjištěno, že na obsah tokoferolů a aktivitu vitamínu E má vliv nejen odrůda a stáří chmelnice, ale i půdně klimatické podmínky stanoviště tj. tratě. Z prvních výsledků stanovení vyplývá, že v chmelových šišticích je nezanedbatelné množství vitamínu E a jeho izomerů. Využitím vitamínu E z chmelových šištic bude třeba dále se zabývat ve výzkumu.

  • Czech name

    Aktivita vybraných antioxidantů v chmelových hlávkách v závislosti na stáří chmelové rostliny

  • Czech description

    Mezi nejvýznamnější antioxidanty jsou řazeny vitamíny E a C, flavonoidy a celá řada enzymů. Obsah vitamínu E se sledoval ve chmelových šišticích odrůd Sládek, Premiant, ŽPČ ? ozdravená forma a ŽPČ - neozdravená forma. Vzorky chmelových šištic byly z různě starých chmelnic. Bylo zjištěno, že na obsah tokoferolů a aktivitu vitamínu E má vliv nejen odrůda a stáří chmelnice, ale i půdně klimatické podmínky stanoviště tj. tratě. Z prvních výsledků stanovení vyplývá, že v chmelových šišticích je nezanedbatelné množství vitamínu E a jeho izomerů. Využitím vitamínu E z chmelových šištic bude třeba dále se zabývat ve výzkumu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    493-498

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database