The activity of selected antioxidants in hop cones depending on the age of the hop plant
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000611" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000611 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/11:00178745
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aktivita vybraných antioxidantů v chmelových hlávkách v závislosti na stáří chmelové rostliny
Original language description
Mezi nejvýznamnější antioxidanty jsou řazeny vitamíny E a C, flavonoidy a celá řada enzymů. Obsah vitamínu E se sledoval ve chmelových šišticích odrůd Sládek, Premiant, ŽPČ ? ozdravená forma a ŽPČ - neozdravená forma. Vzorky chmelových šištic byly z různě starých chmelnic. Bylo zjištěno, že na obsah tokoferolů a aktivitu vitamínu E má vliv nejen odrůda a stáří chmelnice, ale i půdně klimatické podmínky stanoviště tj. tratě. Z prvních výsledků stanovení vyplývá, že v chmelových šišticích je nezanedbatelné množství vitamínu E a jeho izomerů. Využitím vitamínu E z chmelových šištic bude třeba dále se zabývat ve výzkumu.
Czech name
Aktivita vybraných antioxidantů v chmelových hlávkách v závislosti na stáří chmelové rostliny
Czech description
Mezi nejvýznamnější antioxidanty jsou řazeny vitamíny E a C, flavonoidy a celá řada enzymů. Obsah vitamínu E se sledoval ve chmelových šišticích odrůd Sládek, Premiant, ŽPČ ? ozdravená forma a ŽPČ - neozdravená forma. Vzorky chmelových šištic byly z různě starých chmelnic. Bylo zjištěno, že na obsah tokoferolů a aktivitu vitamínu E má vliv nejen odrůda a stáří chmelnice, ale i půdně klimatické podmínky stanoviště tj. tratě. Z prvních výsledků stanovení vyplývá, že v chmelových šišticích je nezanedbatelné množství vitamínu E a jeho izomerů. Využitím vitamínu E z chmelových šištic bude třeba dále se zabývat ve výzkumu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
493-498
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—