Culture medium for cultivation and identification of bacteria of genus Pectinatus and method for taking swab samples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000736" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000736 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303565.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303565.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami
Original language description
Vynález se týká kultivační půdy pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus, která obsahuje alespoň jeden zdroj uhlíku, alespoň jeden zdroj dusíku, alespoň jeden zdroj aminokyselin, alespoň jeden zdroj vitamínů, alespoň jeden zdroj síry, alespoň jeden zdroj biogenních kovů, alespoň jednu látku snižující redoxpotenciál a pufrující složku, jejíž podstata spočívá v tom, že dále obsahuje izo-?-kyseliny a/nebo jejich redukované hydrogenované deriváty v koncentraci 10 až 80 mg/l. Vynález se dále týká způsobu odběru stěrů odběrovými tyčinkami s odběrovou částí, jehož podstata spočívá v tom, že před provedením stěru je odběrová část odběrové tyčinky namočena v roztoku sterilované destilované vody s přídavkem látky snižující redoxpotenciál v koncentraci 0,25 až 3 g/l, a po provedení stěru se odebraný stěr umístí do kultivační půdy podle vynálezu.
Czech name
Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami
Czech description
Vynález se týká kultivační půdy pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus, která obsahuje alespoň jeden zdroj uhlíku, alespoň jeden zdroj dusíku, alespoň jeden zdroj aminokyselin, alespoň jeden zdroj vitamínů, alespoň jeden zdroj síry, alespoň jeden zdroj biogenních kovů, alespoň jednu látku snižující redoxpotenciál a pufrující složku, jejíž podstata spočívá v tom, že dále obsahuje izo-?-kyseliny a/nebo jejich redukované hydrogenované deriváty v koncentraci 10 až 80 mg/l. Vynález se dále týká způsobu odběru stěrů odběrovými tyčinkami s odběrovou částí, jehož podstata spočívá v tom, že před provedením stěru je odběrová část odběrové tyčinky namočena v roztoku sterilované destilované vody s přídavkem látky snižující redoxpotenciál v koncentraci 0,25 až 3 g/l, a po provedení stěru se odebraný stěr umístí do kultivační půdy podle vynálezu.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08022" target="_blank" >2B08022: Improvement of the brewery microbiological control system focused on lowering the risk of contamination of alcohol-free, low-alcoholic and unpasteurized beers by strictly anaerobic bacteria of the genus Pectinatus</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
303565
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Oct 31, 2012
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence