Methodology for selection of yeast strains suitable for fermentation of high gravity worts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000837" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000837 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika výběru kmene kvasinek pro fermentaci vysokoobsažných mladin
Original language description
Předmětem metodiky je zavedení levného a jednoduchého způsobu výběru kmenů kvasinek vhodných pro zkvašování vysokoobsažných mladin. Předložená metodika umožňuje levný a snadný screening velkého počtu produkčních kmenů kvasinek.
Czech name
Metodika výběru kmene kvasinek pro fermentaci vysokoobsažných mladin
Czech description
Předmětem metodiky je zavedení levného a jednoduchého způsobu výběru kmenů kvasinek vhodných pro zkvašování vysokoobsažných mladin. Předložená metodika umožňuje levný a snadný screening velkého počtu produkčních kmenů kvasinek.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
M001/2013
Regulation ID
4/2013
Technical parameters
Uživatelem výsledku je společnost Pivovary Lobkowicz, a.s., se sídlem Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4, Nusle, zastoupená JUDr. Ing. Zdeňkem Radilem. Datum podpisu smlouvy 5.2.2013.
Economical parameters
Náklady na zavedení postupů popsaných v metodice nepřekračují 1 tisíc Kč při testování souboru 10 kmenů. Při čtvrtprovozním testování bez předchozího výběru popsaným způsobem by celkové náklady dosáhly přibližně 97.000 Kč bez DPH. Při zavedení uvedenýchpostupů na testování kmenů kvasinek může uživatel metodiky ušetřit přibližně 77.000 Kč, pokud by ze souboru 10 testovaných kmenů byly např. pouze dva schopné fermentovat vysokoobsažné mladiny.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, Praha 1
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů