Use of beta acids in brewing. Proven technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000929" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000929 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití beta kyselin v pivovarství. Ověřená technologie
Original language description
Technologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu.
Czech name
Využití beta kyselin v pivovarství. Ověřená technologie
Czech description
Technologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Significance of hop beta acids for Czech beers</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
31/2014
Numerical identification
—
Technical parameters
echnologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu..Smlouva o uplatnění výsledkuje uzavřenas firmou PIVO Praha, s.r.o., IČ 45241121, podepsána dne 13.5.2014, odpovědná osoba pro jednání Ing.A.Mikyška, mikyska @beerresearch.cz, tel. 224 900 160
Economical parameters
výšení tržeb z exportu chmele 2 mil. CZK točně, úspora tuzemských pivovarů při chmelení starými chmely 2 mil CZK ročně, zvýšení tržeb z nových značek piv chmelených oxidovanými beta kyselinami 500 tis. CZK ročně.
Application category by cost
—
Owner IČO
60193697
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Web page
—