All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of beta acids in brewing. Proven technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000929" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000929 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití beta kyselin v pivovarství. Ověřená technologie

  • Original language description

    Technologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu.

  • Czech name

    Využití beta kyselin v pivovarství. Ověřená technologie

  • Czech description

    Technologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Significance of hop beta acids for Czech beers</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    31/2014

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    echnologie zahrnuje dva způsoby využití hořčícího potenciálu beta kyselin chmele. Prvý způsob spočívá v oxidaci čistých beta kyselin patentovanými postupy (patenty č. 303017 a č. 304 283) a aplikaci preparátu při chmelení piva buď samostatně, nebo v kombinaci s dalšími chmelovými produkty. Pivo chmelené oxidovaným preparátem má jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu. Druhý způsob spočívá ve využití hořčícího potenciálu chmelů skladovaných delší dobu, ve kterých jsou přítomny přirozené oxidační produkty beta kyselin. Pivo chmelené dlouhodobě skladovaným chmelem má při shodné analytické hořkosti a intenzitě senzorické hořkosti jemnější charakter hořkosti a rychlejší doznívání hořkého vjemu..Smlouva o uplatnění výsledkuje uzavřenas firmou PIVO Praha, s.r.o., IČ 45241121, podepsána dne 13.5.2014, odpovědná osoba pro jednání Ing.A.Mikyška, mikyska @beerresearch.cz, tel. 224 900 160

  • Economical parameters

    výšení tržeb z exportu chmele 2 mil. CZK točně, úspora tuzemských pivovarů při chmelení starými chmely 2 mil CZK ročně, zvýšení tržeb z nových značek piv chmelených oxidovanými beta kyselinami 500 tis. CZK ročně.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60193697

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page