Strain of Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 bacteria and use thereof in the preparation of non-alcoholic and low-alcoholic beverages from fruit and/or corn substrates
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000983" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000983 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304725.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304725.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů
Original language description
Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, který fermentuje glukosu, fruktosu, sacharosu, maltosu, galaktosu, melezitosu, rafinosu a glukonát za vzniku kyseliny mléčné nebo směsi kyseliny mléčné, kyseliny octové a etanolu, a nefermentuje sorbosu,manitol, sorbitol, glycerol a N-acetylglukozamin. Způsob výroby nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů, při kterém se fermentuje ovocný a/nebo obilný substrát, který obsahuje alespoň jeden cukr ze skupiny glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, galaktosa, melezitosa, rafinosa, arabinosa, xylosa, glukonát, přičemž fermentace probíhá kmenem bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, nebo jeho směsí s alespoň jedním jiným kmenem.
Czech name
Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů
Czech description
Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, který fermentuje glukosu, fruktosu, sacharosu, maltosu, galaktosu, melezitosu, rafinosu a glukonát za vzniku kyseliny mléčné nebo směsi kyseliny mléčné, kyseliny octové a etanolu, a nefermentuje sorbosu,manitol, sorbitol, glycerol a N-acetylglukozamin. Způsob výroby nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů, při kterém se fermentuje ovocný a/nebo obilný substrát, který obsahuje alespoň jeden cukr ze skupiny glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, galaktosa, melezitosa, rafinosa, arabinosa, xylosa, glukonát, přičemž fermentace probíhá kmenem bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, nebo jeho směsí s alespoň jedním jiným kmenem.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
304725
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jul 30, 2014
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský,a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence