Malting barley and malt from crop 2013 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001013" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001013 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2013 v České republice
Original language description
Sklizeň probíhala za příznivých povětrnostních podmínek a zrno bylo sklizeno bez fyziologického a biologického poškození. Zrno ječmene má příznivý obsah bílkovin, průměrný obsah škrobu a příznivou klíčivost. Z příměsí sladařsky nevyužitelných se ve vzorcích ječmene v porovnání s rokem 2012 častěji vyskytovaly zlomky zrn, zrna tepelně poškozená (změny barvy) a zrna zelená, méně se vyskytovala zrna mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozená. Z příměsí částečně sladařsky využitelných byl v porovnání srokem 2012 zaznamenán vyšší výskyt zrn bez pluch a zrn s osinou. U sladu byly zjištěny nižší hodnoty barvy sladiny a problémem ročníku je vysoký obsah ?-glukanů některých partií sladu, především z oblasti Moravy. Slad má příznivé kvalitativní parametrys nulovým gushingovým potenciálem a i při průměrném obsahu škrobu v zrnu ječmene, má slad příznivý obsah extraktu.Ječmenářská ročenka 2014, VÚPS, Praha, 2014, pp. 143-160, ISBN 978-80-86576-63-3.
Czech name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2013 v České republice
Czech description
Sklizeň probíhala za příznivých povětrnostních podmínek a zrno bylo sklizeno bez fyziologického a biologického poškození. Zrno ječmene má příznivý obsah bílkovin, průměrný obsah škrobu a příznivou klíčivost. Z příměsí sladařsky nevyužitelných se ve vzorcích ječmene v porovnání s rokem 2012 častěji vyskytovaly zlomky zrn, zrna tepelně poškozená (změny barvy) a zrna zelená, méně se vyskytovala zrna mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozená. Z příměsí částečně sladařsky využitelných byl v porovnání srokem 2012 zaznamenán vyšší výskyt zrn bez pluch a zrn s osinou. U sladu byly zjištěny nižší hodnoty barvy sladiny a problémem ročníku je vysoký obsah ?-glukanů některých partií sladu, především z oblasti Moravy. Slad má příznivé kvalitativní parametrys nulovým gushingovým potenciálem a i při průměrném obsahu škrobu v zrnu ječmene, má slad příznivý obsah extraktu.Ječmenářská ročenka 2014, VÚPS, Praha, 2014, pp. 143-160, ISBN 978-80-86576-63-3.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů