All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley and malt from crop 2013 in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001013" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001013 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2013 v České republice

  • Original language description

    Sklizeň probíhala za příznivých povětrnostních podmínek a zrno bylo sklizeno bez fyziologického a biologického poškození. Zrno ječmene má příznivý obsah bílkovin, průměrný obsah škrobu a příznivou klíčivost. Z příměsí sladařsky nevyužitelných se ve vzorcích ječmene v porovnání s rokem 2012 častěji vyskytovaly zlomky zrn, zrna tepelně poškozená (změny barvy) a zrna zelená, méně se vyskytovala zrna mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozená. Z příměsí částečně sladařsky využitelných byl v porovnání srokem 2012 zaznamenán vyšší výskyt zrn bez pluch a zrn s osinou. U sladu byly zjištěny nižší hodnoty barvy sladiny a problémem ročníku je vysoký obsah ?-glukanů některých partií sladu, především z oblasti Moravy. Slad má příznivé kvalitativní parametrys nulovým gushingovým potenciálem a i při průměrném obsahu škrobu v zrnu ječmene, má slad příznivý obsah extraktu.Ječmenářská ročenka 2014, VÚPS, Praha, 2014, pp. 143-160, ISBN 978-80-86576-63-3.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2013 v České republice

  • Czech description

    Sklizeň probíhala za příznivých povětrnostních podmínek a zrno bylo sklizeno bez fyziologického a biologického poškození. Zrno ječmene má příznivý obsah bílkovin, průměrný obsah škrobu a příznivou klíčivost. Z příměsí sladařsky nevyužitelných se ve vzorcích ječmene v porovnání s rokem 2012 častěji vyskytovaly zlomky zrn, zrna tepelně poškozená (změny barvy) a zrna zelená, méně se vyskytovala zrna mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozená. Z příměsí částečně sladařsky využitelných byl v porovnání srokem 2012 zaznamenán vyšší výskyt zrn bez pluch a zrn s osinou. U sladu byly zjištěny nižší hodnoty barvy sladiny a problémem ročníku je vysoký obsah ?-glukanů některých partií sladu, především z oblasti Moravy. Slad má příznivé kvalitativní parametrys nulovým gushingovým potenciálem a i při průměrném obsahu škrobu v zrnu ječmene, má slad příznivý obsah extraktu.Ječmenářská ročenka 2014, VÚPS, Praha, 2014, pp. 143-160, ISBN 978-80-86576-63-3.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů