All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley and malt from crop 2014 in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001178" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001178 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2014 v České republice

  • Original language description

    Sklizeň, zvláště její druhá polovina, probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene mělo průměrný obsah bílkovin a škrobu. V porovnání s rokem 2013 se v roce 2014 méně vyskytovala zrna tepelně poškozená, zrna zelená, zlomky zrn a zrna bez pluch. Naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zrn mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozených a také zrn se zahnědlou špičkou a s osinou. Slad měl příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami barvy sladiny a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. I přes nadprůměrnou sklizeň, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu (optimální obsah bílkovin, zrno bez fyziologického a biologického poškození). Ječmenářská ročenka 2015, VÚPS, Praha, 2015, pp 137-146, ISBN 978-80-86576-67-1.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2014 v České republice

  • Czech description

    Sklizeň, zvláště její druhá polovina, probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene mělo průměrný obsah bílkovin a škrobu. V porovnání s rokem 2013 se v roce 2014 méně vyskytovala zrna tepelně poškozená, zrna zelená, zlomky zrn a zrna bez pluch. Naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zrn mechanicky, fyziologicky a biologicky poškozených a také zrn se zahnědlou špičkou a s osinou. Slad měl příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami barvy sladiny a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. I přes nadprůměrnou sklizeň, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu (optimální obsah bílkovin, zrno bez fyziologického a biologického poškození). Ječmenářská ročenka 2015, VÚPS, Praha, 2015, pp 137-146, ISBN 978-80-86576-67-1.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů