All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Using nanotechnologies in sensor system for diacetyl detection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001016" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001016 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití nanotechnologií v senzorovém systému pro detekci diacetylu

  • Original language description

    Článek objasňuje ve stručnosti základy, ze kterých vycházel projekt, ve kterém bylo využito nových optických vlastností nanomateriálu na bázi křemíku při vývoji senzorového systému pro detekci diacetylu, který může nalézt uplatnění v pivovarských provozech. Jsou zde vysvětleny základní principy chemických senzorů založených na fotoluminiscenci nanokrystalického křemíku a nastíněny možnosti, jak senzorové pole z prvků takovýchto senzorů lze využít pro detekci diacetylu v pivu. Měření probíhá v plynné fázi, která je v rovnováze s kapalinou. Plynná směs neprochází procesem separace, ale interaguje s prvky senzorového pole. Prvky pole mají zavedené chemické rozpoznávací členy, díky nimž mají odlišnou odezvu na jednotlivé složky směsi. Toho se dosahuje funkcionalizací povrchu nanokrystalického křemíku vhodnými chemickými látkami. Kvasný Průmysl 60(11-12): 315-316, 2014.

  • Czech name

    Využití nanotechnologií v senzorovém systému pro detekci diacetylu

  • Czech description

    Článek objasňuje ve stručnosti základy, ze kterých vycházel projekt, ve kterém bylo využito nových optických vlastností nanomateriálu na bázi křemíku při vývoji senzorového systému pro detekci diacetylu, který může nalézt uplatnění v pivovarských provozech. Jsou zde vysvětleny základní principy chemických senzorů založených na fotoluminiscenci nanokrystalického křemíku a nastíněny možnosti, jak senzorové pole z prvků takovýchto senzorů lze využít pro detekci diacetylu v pivu. Měření probíhá v plynné fázi, která je v rovnováze s kapalinou. Plynná směs neprochází procesem separace, ale interaguje s prvky senzorového pole. Prvky pole mají zavedené chemické rozpoznávací členy, díky nimž mají odlišnou odezvu na jednotlivé složky směsi. Toho se dosahuje funkcionalizací povrchu nanokrystalického křemíku vhodnými chemickými látkami. Kvasný Průmysl 60(11-12): 315-316, 2014.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01011363" target="_blank" >TA01011363: Research and development of sensor system for determination of diacetyl in beer.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů