All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001023 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)

  • Original language description

    Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.

  • Czech name

    Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)

  • Czech description

    Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů