Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001023 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
Original language description
Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.
Czech name
Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
Czech description
Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivníchpolyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů