KAZBEK - Czech aroma hop variety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001032" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001032 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
KAZBEK - česká aromatická odrůda chmele
Original language description
Přednáška pro odbornou veřejnost. Kazbek je první odrůdou typu ?flavour hops? vyšlechtěnou v České republice. Příspěvek shrnuje agronomickou, genetickou i chemotaxonomickou charakteristiku odrůdy a výsledky testů stárnutí. Odrůda Kazbek je pozdní odrůdas vegetační dobou v intervalu 134?141 dní. Je tolerantní k infekci peronospory chmelové (Pseudoperonospora humuli) i padlí chmelovému (Sphaerotheca humuli). Výnos se pohybuje v rozmezí 2,1 až 3,0 tuny suchého chmele/ha. Odrůda Kazbek náleží geneticky doskupiny amerických obsažných chmelů, vzniklých z odrůdy Brewers Gold. Z českých odrůd se jí nejvíce podobá odrůda Agnus. Obsah alfa kyselin je převážně 5,0-8,0 % hm., obsah beta kyselin 4,0 ? 6,0 % hm. Množství silic je obvykle v intervalu 1,0-1,5 g/100g. Za původce originálního aroma jsou považovány estery geraniolu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23-24. říjen 2014.
Czech name
KAZBEK - česká aromatická odrůda chmele
Czech description
Přednáška pro odbornou veřejnost. Kazbek je první odrůdou typu ?flavour hops? vyšlechtěnou v České republice. Příspěvek shrnuje agronomickou, genetickou i chemotaxonomickou charakteristiku odrůdy a výsledky testů stárnutí. Odrůda Kazbek je pozdní odrůdas vegetační dobou v intervalu 134?141 dní. Je tolerantní k infekci peronospory chmelové (Pseudoperonospora humuli) i padlí chmelovému (Sphaerotheca humuli). Výnos se pohybuje v rozmezí 2,1 až 3,0 tuny suchého chmele/ha. Odrůda Kazbek náleží geneticky doskupiny amerických obsažných chmelů, vzniklých z odrůdy Brewers Gold. Z českých odrůd se jí nejvíce podobá odrůda Agnus. Obsah alfa kyselin je převážně 5,0-8,0 % hm., obsah beta kyselin 4,0 ? 6,0 % hm. Množství silic je obvykle v intervalu 1,0-1,5 g/100g. Za původce originálního aroma jsou považovány estery geraniolu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23-24. říjen 2014.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů