New barley varieties for České pivo.Technology and evaluation of beverage industry products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001049 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové odrůdy ječmene pro České pivo.Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
Original language description
Přednáška pro odbornou veřejnost.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2. ?České pivo? rozšířilo v roce 2008 seznam potravin z České republiky, které získaly chráněné zeměpisné označení (CHZO). Jednou z hlavních surovin pro výrobu piva je ječmen a z něj vyrobený slad. Pro výrobu ?Českého piva? se používá světlý druh sladu, zvaný též ?plzeňský slad?, vyrobený z jarního dvouřadého ječmene. Odrůdy ječmene pro výrobu sladu jsou registrovány Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským v Brně a doporučeny Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a. s. v Praze (VÚPS) pro výrobu ?Českého piva?. Na základě údajů o kvalitě kongresní sladiny uvedené v žádostio chráněné zeměpisné označení doporučil již dříve VÚPS pro výrobu ?Českého piva? odrůdy Aksamit (CZE), Blaník (NLD), Bojos (CZE), Calgary (FRA), Malz (CZE), Radegast (CZE) a Tolar (CZE). V letech 2013 a 2014 ukončily registrační řízení a
Czech name
Nové odrůdy ječmene pro České pivo.Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
Czech description
Přednáška pro odbornou veřejnost.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2. ?České pivo? rozšířilo v roce 2008 seznam potravin z České republiky, které získaly chráněné zeměpisné označení (CHZO). Jednou z hlavních surovin pro výrobu piva je ječmen a z něj vyrobený slad. Pro výrobu ?Českého piva? se používá světlý druh sladu, zvaný též ?plzeňský slad?, vyrobený z jarního dvouřadého ječmene. Odrůdy ječmene pro výrobu sladu jsou registrovány Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským v Brně a doporučeny Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a. s. v Praze (VÚPS) pro výrobu ?Českého piva?. Na základě údajů o kvalitě kongresní sladiny uvedené v žádostio chráněné zeměpisné označení doporučil již dříve VÚPS pro výrobu ?Českého piva? odrůdy Aksamit (CZE), Blaník (NLD), Bojos (CZE), Calgary (FRA), Malz (CZE), Radegast (CZE) a Tolar (CZE). V letech 2013 a 2014 ukončily registrační řízení a
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů