All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New barley varieties for České pivo.Technology and evaluation of beverage industry products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001049 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové odrůdy ječmene pro České pivo.Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu

  • Original language description

    Přednáška pro odbornou veřejnost.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2. ?České pivo? rozšířilo v roce 2008 seznam potravin z České republiky, které získaly chráněné zeměpisné označení (CHZO). Jednou z hlavních surovin pro výrobu piva je ječmen a z něj vyrobený slad. Pro výrobu ?Českého piva? se používá světlý druh sladu, zvaný též ?plzeňský slad?, vyrobený z jarního dvouřadého ječmene. Odrůdy ječmene pro výrobu sladu jsou registrovány Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským v Brně a doporučeny Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a. s. v Praze (VÚPS) pro výrobu ?Českého piva?. Na základě údajů o kvalitě kongresní sladiny uvedené v žádostio chráněné zeměpisné označení doporučil již dříve VÚPS pro výrobu ?Českého piva? odrůdy Aksamit (CZE), Blaník (NLD), Bojos (CZE), Calgary (FRA), Malz (CZE), Radegast (CZE) a Tolar (CZE). V letech 2013 a 2014 ukončily registrační řízení a

  • Czech name

    Nové odrůdy ječmene pro České pivo.Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu

  • Czech description

    Přednáška pro odbornou veřejnost.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2. ?České pivo? rozšířilo v roce 2008 seznam potravin z České republiky, které získaly chráněné zeměpisné označení (CHZO). Jednou z hlavních surovin pro výrobu piva je ječmen a z něj vyrobený slad. Pro výrobu ?Českého piva? se používá světlý druh sladu, zvaný též ?plzeňský slad?, vyrobený z jarního dvouřadého ječmene. Odrůdy ječmene pro výrobu sladu jsou registrovány Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským v Brně a doporučeny Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a. s. v Praze (VÚPS) pro výrobu ?Českého piva?. Na základě údajů o kvalitě kongresní sladiny uvedené v žádostio chráněné zeměpisné označení doporučil již dříve VÚPS pro výrobu ?Českého piva? odrůdy Aksamit (CZE), Blaník (NLD), Bojos (CZE), Calgary (FRA), Malz (CZE), Radegast (CZE) a Tolar (CZE). V letech 2013 a 2014 ukončily registrační řízení a

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů