All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of pre-harvest sprouting on germination rate of malting barley

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001128" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001128 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv porostlosti na klíčivost sladovnického ječmene

  • Original language description

    Pro hodnocení byly využity vzorky z ročníku sklizně 2014. Stanovení čísla poklesu bylo provedeno podle ČSN 566637 a klíčivost zrna ječmene byla stanovena podle metody EBC 3.5.2. Na základě zjištěného čísla poklesu byly vytvořeny dvě skupiny vzorků po 34 vzorcích (porostlé a neporostlé). Klíčivost byla stanovena ihned po dodání vzorku (označení T0) a dále po 6 měsících (T6), po 9 měsících (T9) a po jednom roce od sklizně (T12). Rozdíly v klíčivosti porostlého a neporostlého zrna ječmene byly statisticky neprůkazné pouze v období po sklizni. V následujících termínech hodnocení byly již rozdíly v klíčivosti u porostlých a neporostlých vzorků vždy statisticky průkazné. K největšímu poklesu klíčivosti došlo u porostlých vzorků ječmene mezi termíny T0 a T6. In QUALIMA 2015 - Sborník přednášek z 24. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů, Pardubice 21.-22.10.2015, 54-56. ISBN 978-80-904468-6-1, ISSN 1213-5380.

  • Czech name

    Vliv porostlosti na klíčivost sladovnického ječmene

  • Czech description

    Pro hodnocení byly využity vzorky z ročníku sklizně 2014. Stanovení čísla poklesu bylo provedeno podle ČSN 566637 a klíčivost zrna ječmene byla stanovena podle metody EBC 3.5.2. Na základě zjištěného čísla poklesu byly vytvořeny dvě skupiny vzorků po 34 vzorcích (porostlé a neporostlé). Klíčivost byla stanovena ihned po dodání vzorku (označení T0) a dále po 6 měsících (T6), po 9 měsících (T9) a po jednom roce od sklizně (T12). Rozdíly v klíčivosti porostlého a neporostlého zrna ječmene byly statisticky neprůkazné pouze v období po sklizni. V následujících termínech hodnocení byly již rozdíly v klíčivosti u porostlých a neporostlých vzorků vždy statisticky průkazné. K největšímu poklesu klíčivosti došlo u porostlých vzorků ječmene mezi termíny T0 a T6. In QUALIMA 2015 - Sborník přednášek z 24. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů, Pardubice 21.-22.10.2015, 54-56. ISBN 978-80-904468-6-1, ISSN 1213-5380.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů