The effect of pre-harvest sprouting on germination rate of malting barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001128" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001128 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv porostlosti na klíčivost sladovnického ječmene
Original language description
Pro hodnocení byly využity vzorky z ročníku sklizně 2014. Stanovení čísla poklesu bylo provedeno podle ČSN 566637 a klíčivost zrna ječmene byla stanovena podle metody EBC 3.5.2. Na základě zjištěného čísla poklesu byly vytvořeny dvě skupiny vzorků po 34 vzorcích (porostlé a neporostlé). Klíčivost byla stanovena ihned po dodání vzorku (označení T0) a dále po 6 měsících (T6), po 9 měsících (T9) a po jednom roce od sklizně (T12). Rozdíly v klíčivosti porostlého a neporostlého zrna ječmene byly statisticky neprůkazné pouze v období po sklizni. V následujících termínech hodnocení byly již rozdíly v klíčivosti u porostlých a neporostlých vzorků vždy statisticky průkazné. K největšímu poklesu klíčivosti došlo u porostlých vzorků ječmene mezi termíny T0 a T6. In QUALIMA 2015 - Sborník přednášek z 24. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů, Pardubice 21.-22.10.2015, 54-56. ISBN 978-80-904468-6-1, ISSN 1213-5380.
Czech name
Vliv porostlosti na klíčivost sladovnického ječmene
Czech description
Pro hodnocení byly využity vzorky z ročníku sklizně 2014. Stanovení čísla poklesu bylo provedeno podle ČSN 566637 a klíčivost zrna ječmene byla stanovena podle metody EBC 3.5.2. Na základě zjištěného čísla poklesu byly vytvořeny dvě skupiny vzorků po 34 vzorcích (porostlé a neporostlé). Klíčivost byla stanovena ihned po dodání vzorku (označení T0) a dále po 6 měsících (T6), po 9 měsících (T9) a po jednom roce od sklizně (T12). Rozdíly v klíčivosti porostlého a neporostlého zrna ječmene byly statisticky neprůkazné pouze v období po sklizni. V následujících termínech hodnocení byly již rozdíly v klíčivosti u porostlých a neporostlých vzorků vždy statisticky průkazné. K největšímu poklesu klíčivosti došlo u porostlých vzorků ječmene mezi termíny T0 a T6. In QUALIMA 2015 - Sborník přednášek z 24. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů, Pardubice 21.-22.10.2015, 54-56. ISBN 978-80-904468-6-1, ISSN 1213-5380.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů