All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Photodegradation of Beer and Formation of Lightstruck Flavor

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000120" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000120 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://chemicke-listy.cz/docs/full/2016_02_112-117.pdf" target="_blank" >http://chemicke-listy.cz/docs/full/2016_02_112-117.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Světelná degradace piva a tvorba letinkové příchuti

  • Original language description

    Pivo, stejně jako všechny ostatní non - destilované kvašené (fermentované) nápoje trpí světlem, které způsobuje chemické změny, které vedou k degradaci příchuťi. V důsledku toho zvláštní příchuť - zvaná letinková (skunková) se dále rozvíjí v pivu vystavenému světlu. Sloučenina odpovědná za letinkovou příchuť je 3-methylbut-2-en-1-thiol. Tato práce shrnuje poznatky o světle, které způsobuje stárnutí piva. Zaměřuje se na chemické složení látek, které ovlivňují rozkladné procesy v pivu, mechanismy vzniku letinkové příchuti, historii výzkumu těchto procesů a na závěr na možnosti kontroly a omezení tvorby této příchuti.

  • Czech name

    Světelná degradace piva a tvorba letinkové příchuti

  • Czech description

    Pivo, stejně jako všechny ostatní non - destilované kvašené (fermentované) nápoje trpí světlem, které způsobuje chemické změny, které vedou k degradaci příchuťi. V důsledku toho zvláštní příchuť - zvaná letinková (skunková) se dále rozvíjí v pivu vystavenému světlu. Sloučenina odpovědná za letinkovou příchuť je 3-methylbut-2-en-1-thiol. Tato práce shrnuje poznatky o světle, které způsobuje stárnutí piva. Zaměřuje se na chemické složení látek, které ovlivňují rozkladné procesy v pivu, mechanismy vzniku letinkové příchuti, historii výzkumu těchto procesů a na závěr na možnosti kontroly a omezení tvorby této příchuti.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    BH - Optics, masers and lasers

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    1213-7103

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    110

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    112-117

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database