Photodegradation of Beer and Formation of Lightstruck Flavor
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000120" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000120 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://chemicke-listy.cz/docs/full/2016_02_112-117.pdf" target="_blank" >http://chemicke-listy.cz/docs/full/2016_02_112-117.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Světelná degradace piva a tvorba letinkové příchuti
Original language description
Pivo, stejně jako všechny ostatní non - destilované kvašené (fermentované) nápoje trpí světlem, které způsobuje chemické změny, které vedou k degradaci příchuťi. V důsledku toho zvláštní příchuť - zvaná letinková (skunková) se dále rozvíjí v pivu vystavenému světlu. Sloučenina odpovědná za letinkovou příchuť je 3-methylbut-2-en-1-thiol. Tato práce shrnuje poznatky o světle, které způsobuje stárnutí piva. Zaměřuje se na chemické složení látek, které ovlivňují rozkladné procesy v pivu, mechanismy vzniku letinkové příchuti, historii výzkumu těchto procesů a na závěr na možnosti kontroly a omezení tvorby této příchuti.
Czech name
Světelná degradace piva a tvorba letinkové příchuti
Czech description
Pivo, stejně jako všechny ostatní non - destilované kvašené (fermentované) nápoje trpí světlem, které způsobuje chemické změny, které vedou k degradaci příchuťi. V důsledku toho zvláštní příchuť - zvaná letinková (skunková) se dále rozvíjí v pivu vystavenému světlu. Sloučenina odpovědná za letinkovou příchuť je 3-methylbut-2-en-1-thiol. Tato práce shrnuje poznatky o světle, které způsobuje stárnutí piva. Zaměřuje se na chemické složení látek, které ovlivňují rozkladné procesy v pivu, mechanismy vzniku letinkové příchuti, historii výzkumu těchto procesů a na závěr na možnosti kontroly a omezení tvorby této příchuti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
BH - Optics, masers and lasers
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
1213-7103
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
110
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
112-117
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—