All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The impact of heterocyclic compounds in brewing technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000099" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000099 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Význam heterocyklických sloučenin v pivovarství

  • Original language description

    Přednáška pro pivovarské odborníky na Legislativním semináři VÚPS v Želivi 31.5.2017. Heterocyklické sloučeniny významně ovlivňují senzorický profil piva. Vznikají převážně jako produkty Maillardových reakcí při výrobě sladu a v procesu výroby piva. Dostupné informace o distribuci heterocyklů během sladovnického a pivovarského procesu jsou dosud neúplné a nekonzistentní. V naší studii bylo zjištěno, že některé heterocykly jsou charakteristické pro daný druh piva (např. pro světlé pivo ležáckého typu jsou to homofuraneol, 2-acetylpyridin, 3-acetylpyridin, pro piva tmavá a nealko piva jsou to zejména maltol, abhexon, 2,3,5-trimethylpyrazin, 2-acetylthiazo)l. Řada těchto látek se vyskytuje v pivu v koncentracích přesahujících senzorický práh vnímání.

  • Czech name

    Význam heterocyklických sloučenin v pivovarství

  • Czech description

    Přednáška pro pivovarské odborníky na Legislativním semináři VÚPS v Želivi 31.5.2017. Heterocyklické sloučeniny významně ovlivňují senzorický profil piva. Vznikají převážně jako produkty Maillardových reakcí při výrobě sladu a v procesu výroby piva. Dostupné informace o distribuci heterocyklů během sladovnického a pivovarského procesu jsou dosud neúplné a nekonzistentní. V naší studii bylo zjištěno, že některé heterocykly jsou charakteristické pro daný druh piva (např. pro světlé pivo ležáckého typu jsou to homofuraneol, 2-acetylpyridin, 3-acetylpyridin, pro piva tmavá a nealko piva jsou to zejména maltol, abhexon, 2,3,5-trimethylpyrazin, 2-acetylthiazo)l. Řada těchto látek se vyskytuje v pivu v koncentracích přesahujících senzorický práh vnímání.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů