All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Heterocycles and their fate during brewing process

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000065" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000065 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Heterocykly a jejich osud při výrobě piva

  • Original language description

    Přednáška na Pivovarsko-sladařských dnech 26.10.2017 v Olomouci. Zatímco celá řada nejrůznějších v pivu obsažených látek již byla sledována jak z hlediska vlivu na senzorický profil piva, tak i z hlediska jejich obsahů a změn během výroby, heterocyklické sloučeniny zůstávaly po dlouhá léta stranou hlavního zájmu a nebyla jim dosud věnována patřičná pozornost, ačkoliv vznikají během výroby sladu a piva jako jeden z produktů Maillardových reakcí a mohou se v chuti a vůni finálního výrobku projevit např. nasládlým, čokoládovým nebo připáleným aroma. Tento senzorický vliv ovlivňují nejen použité suroviny, ale také technologie výroby (použití HGB). Během kvašení a ležení klesá obsah některých dusíkatých heterocyklů a naopak obsah některých kyslíkatých heterocyklů vzrůstá a jejich výsledný profil je odlišný podle typu vyrobeného piva.

  • Czech name

    Heterocykly a jejich osud při výrobě piva

  • Czech description

    Přednáška na Pivovarsko-sladařských dnech 26.10.2017 v Olomouci. Zatímco celá řada nejrůznějších v pivu obsažených látek již byla sledována jak z hlediska vlivu na senzorický profil piva, tak i z hlediska jejich obsahů a změn během výroby, heterocyklické sloučeniny zůstávaly po dlouhá léta stranou hlavního zájmu a nebyla jim dosud věnována patřičná pozornost, ačkoliv vznikají během výroby sladu a piva jako jeden z produktů Maillardových reakcí a mohou se v chuti a vůni finálního výrobku projevit např. nasládlým, čokoládovým nebo připáleným aroma. Tento senzorický vliv ovlivňují nejen použité suroviny, ale také technologie výroby (použití HGB). Během kvašení a ležení klesá obsah některých dusíkatých heterocyklů a naopak obsah některých kyslíkatých heterocyklů vzrůstá a jejich výsledný profil je odlišný podle typu vyrobeného piva.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů