All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malt and malting, production technology, the importance in human diet and food industry, legislative

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000107" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000107 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/18:N0000076

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Slad a sladovnictví, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa

  • Original language description

    Slad a sladovnictví, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení. Cílem sladování je regulace růstu embrya a tím omezení ztrát zkvasitelných cukrů za současné podpory tvorby především hydrolytických enzymů. Paradox mezi maximalizací rozluštění (modifikací) endospermu a omezení ztrát je technologickým problémem. V průběhu sladování dochází ke zkypření tvrdého endospermu obilky pomocí hydrolytických enzymů, což usnadní štěpení rezervních látek v průběhu rmutování. Výroba sladu – máčení – klíčení – hvozdění – odkličování. Klíčidla – humna, posuvné hromady, Saladinovy skříně, systém Laussmann a věžové sladovny. Znaky kvality popisují cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění. Další znaky popisují senzorické vlastnosti sladiny (např. zákal sladiny, barvu sladiny). Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu, VFU Brno, 2. 3. 2017

  • Czech name

    Slad a sladovnictví, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa

  • Czech description

    Slad a sladovnictví, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení. Cílem sladování je regulace růstu embrya a tím omezení ztrát zkvasitelných cukrů za současné podpory tvorby především hydrolytických enzymů. Paradox mezi maximalizací rozluštění (modifikací) endospermu a omezení ztrát je technologickým problémem. V průběhu sladování dochází ke zkypření tvrdého endospermu obilky pomocí hydrolytických enzymů, což usnadní štěpení rezervních látek v průběhu rmutování. Výroba sladu – máčení – klíčení – hvozdění – odkličování. Klíčidla – humna, posuvné hromady, Saladinovy skříně, systém Laussmann a věžové sladovny. Znaky kvality popisují cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění. Další znaky popisují senzorické vlastnosti sladiny (např. zákal sladiny, barvu sladiny). Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu, VFU Brno, 2. 3. 2017

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů