All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

How the Czech beer is brewed?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000082" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000082 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jak se České pivo vaří?

  • Original language description

    Přednáška - Jak se České pivo vaří? Dekokce a infuze nejsou lékařské pojmy, ale metody vaření piva. V žádosti o chráněné zeměpisné označení "České pivo" jsou podrobně specifikovány suroviny, způsob výroby i kvalita finálního výrobku. Jednou z významných částí výroby je rmutování. Našrotovaný slad se rozmíchá s vodou při teplotě 35 - 37 °C a za stálého míchání se ohřívá na cukrotvorné teploty, kde jsou časové prodlevy. Mezi tím se část objemu (tzv. rmutu) několikrát přečerpá do scezovací kádě a zpět. Jednotlivé rmuty se ještě provaří při teplotě 100 °C. Během přečerpávání díla mícháme, aby byl rmut stejnoměrně promíchán a dosáhli jsme teplotu 73 - 75°C. Po přečerpání díla necháme odpočinout 20 minut kvůli sedimentaci mláta. Dekokční postup rmutování je vaření, které se používá převážně v České republice pro výrobu klasického výčepního piva a ležáků. Zbytek světa používá převážně infuzní postup rmutovaní. Při dekokci se část rmutu přivede k varu a projde varem v časovém rozmezí 5 - 20 minut. U infuzního vaření je rmut zahříván na teploty, u kterých probíhá proces přechodu extraktivních látek z našrotovaného sladu do roztoku. Přednáška - Psota, V.: Jak se České pivo vaří? In: Tradiční seminář firmy Selgen, Pasohlávky 29/11/2018.

  • Czech name

    Jak se České pivo vaří?

  • Czech description

    Přednáška - Jak se České pivo vaří? Dekokce a infuze nejsou lékařské pojmy, ale metody vaření piva. V žádosti o chráněné zeměpisné označení "České pivo" jsou podrobně specifikovány suroviny, způsob výroby i kvalita finálního výrobku. Jednou z významných částí výroby je rmutování. Našrotovaný slad se rozmíchá s vodou při teplotě 35 - 37 °C a za stálého míchání se ohřívá na cukrotvorné teploty, kde jsou časové prodlevy. Mezi tím se část objemu (tzv. rmutu) několikrát přečerpá do scezovací kádě a zpět. Jednotlivé rmuty se ještě provaří při teplotě 100 °C. Během přečerpávání díla mícháme, aby byl rmut stejnoměrně promíchán a dosáhli jsme teplotu 73 - 75°C. Po přečerpání díla necháme odpočinout 20 minut kvůli sedimentaci mláta. Dekokční postup rmutování je vaření, které se používá převážně v České republice pro výrobu klasického výčepního piva a ležáků. Zbytek světa používá převážně infuzní postup rmutovaní. Při dekokci se část rmutu přivede k varu a projde varem v časovém rozmezí 5 - 20 minut. U infuzního vaření je rmut zahříván na teploty, u kterých probíhá proces přechodu extraktivních látek z našrotovaného sladu do roztoku. Přednáška - Psota, V.: Jak se České pivo vaří? In: Tradiční seminář firmy Selgen, Pasohlávky 29/11/2018.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů