All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of sensory properties of barley varieties grown in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000029" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studium senzorických vlastností odrůd ječmene pěstovaných v České Republice

  • Original language description

    Pivovarské testy v pilotním měřítku (50 l) s deseti odrůdami jarního sladovnického ječmene naznačily některé specifické vlastnosti odrůd i vztahy mezi základními senzorickými deskriptory piva. Vjem plnosti piva podporuje vyšší a hodnota pH (r=0,505) a hořkosti piva (r= 0,380) a vyšší zbytkový extrakt v pivu tlumí vjem trpkosti. Na sledované znaky, barvu, pěnivost a senzorickou kvalitu měl významný vliv rok sklizně. Nejnižší barva piva byla u odrůdy Sebastian, nejvyšší u Xanadu. Trend k nižší pěnivosti byl u odrůdy Vendela. Nejvyšší sladkost byla u piv odrůd Sunshine a Sebastian. Rozdíly v celkovém dojmu nebyly průkazné, trend k lepším hodnotám měly odrůdy Laudis 550, Francin a Bojos, trend k horším pak Vendela, Xanadu a Sebastian. Formulace odrůdových vlastností si vyžádá další výzkum

  • Czech name

    Studium senzorických vlastností odrůd ječmene pěstovaných v České Republice

  • Czech description

    Pivovarské testy v pilotním měřítku (50 l) s deseti odrůdami jarního sladovnického ječmene naznačily některé specifické vlastnosti odrůd i vztahy mezi základními senzorickými deskriptory piva. Vjem plnosti piva podporuje vyšší a hodnota pH (r=0,505) a hořkosti piva (r= 0,380) a vyšší zbytkový extrakt v pivu tlumí vjem trpkosti. Na sledované znaky, barvu, pěnivost a senzorickou kvalitu měl významný vliv rok sklizně. Nejnižší barva piva byla u odrůdy Sebastian, nejvyšší u Xanadu. Trend k nižší pěnivosti byl u odrůdy Vendela. Nejvyšší sladkost byla u piv odrůd Sunshine a Sebastian. Rozdíly v celkovém dojmu nebyly průkazné, trend k lepším hodnotám měly odrůdy Laudis 550, Francin a Bojos, trend k horším pak Vendela, Xanadu a Sebastian. Formulace odrůdových vlastností si vyžádá další výzkum

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    Speciální číslo

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    15-20

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database