Influence of barley provenance on malt quality parameters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000036" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000036 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv provenience ječmene na kvalitativní parametry sladu
Original language description
V tříleté studii byl hodnocen soubor ječmenů tří odrůd doporučených pro výrobu piva s chráněným zeměpisným označením (CHZO) České pivo - Bojos, Laudis 550 a Petrus vypěstovaných v sedmi státech Evropy. Slady byly připraveny na mikrosladovně. Cílem bylo zjistit vliv lokality na kvalitu sladu, výroba piva dle CHZO České pivo závisí na dostatku kvalitních sladů, a v důsledku klimatických změn je reálné nebezpečí nedostatku sladovnického ječmene z tuzemských zdrojů v určité sklizni. Nejvýznamnějším faktorem byl ročník sklizně, z výsledků nicméně vyplynulo, že slady totožných odrůd ječmene vypěstovaných shodnou agrotechnikou v různých státech střední a západní Evropy se mohou lišit v některých základních parametrech kvality sladu, charakterizujících sacharolytickou, proteolytickou i cytolytickou modifikaci zrna sladu.
Czech name
Vliv provenience ječmene na kvalitativní parametry sladu
Czech description
V tříleté studii byl hodnocen soubor ječmenů tří odrůd doporučených pro výrobu piva s chráněným zeměpisným označením (CHZO) České pivo - Bojos, Laudis 550 a Petrus vypěstovaných v sedmi státech Evropy. Slady byly připraveny na mikrosladovně. Cílem bylo zjistit vliv lokality na kvalitu sladu, výroba piva dle CHZO České pivo závisí na dostatku kvalitních sladů, a v důsledku klimatických změn je reálné nebezpečí nedostatku sladovnického ječmene z tuzemských zdrojů v určité sklizni. Nejvýznamnějším faktorem byl ročník sklizně, z výsledků nicméně vyplynulo, že slady totožných odrůd ječmene vypěstovaných shodnou agrotechnikou v různých státech střední a západní Evropy se mohou lišit v některých základních parametrech kvality sladu, charakterizujících sacharolytickou, proteolytickou i cytolytickou modifikaci zrna sladu.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
Speciální číslo
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
76-78
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—