All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of barley provenance on the chemical and sensory profile of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000032" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000032 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv provenience ječmene na chemický a senzorický profil piva

  • Original language description

    V pilotní studii byl testován soubor ječmenů tří významných odrůd pro České pivo Bojos, Laudis 550 a Petrus ze čtyř států, České republiky, Německa, Nizozemí a Slovenska. Slady byly připraveny na mikrosladovně. Várky světlého ležáku (50 l) byly provedeny v souladu s regulemi CHZO České pivo. Z výsledků vyplynulo, že slady totožných odrůd ječmene vypěstovaných shodnou agrotechnikou v různých státech střední a západní Evropy se mohou lišit v základních parametrech kvality sladu, charakterizujících sacharolytickou, proteolytickou i cytolytickou modifikaci zrna sladu. Nejlépe a shodně byla hodnocena piva z ječmenů vypěstovaných v České republice a Německu, nejhůře byla hodnocena piva z nizozemských ječmenů. Ukázalo se rovněž, že ani podrobný rozbor sladu nedokáže poskytnout spolehlivou predikci senzorické kvality piva a na tomto poli je proto nutný další výzkum.

  • Czech name

    Vliv provenience ječmene na chemický a senzorický profil piva

  • Czech description

    V pilotní studii byl testován soubor ječmenů tří významných odrůd pro České pivo Bojos, Laudis 550 a Petrus ze čtyř států, České republiky, Německa, Nizozemí a Slovenska. Slady byly připraveny na mikrosladovně. Várky světlého ležáku (50 l) byly provedeny v souladu s regulemi CHZO České pivo. Z výsledků vyplynulo, že slady totožných odrůd ječmene vypěstovaných shodnou agrotechnikou v různých státech střední a západní Evropy se mohou lišit v základních parametrech kvality sladu, charakterizujících sacharolytickou, proteolytickou i cytolytickou modifikaci zrna sladu. Nejlépe a shodně byla hodnocena piva z ječmenů vypěstovaných v České republice a Německu, nejhůře byla hodnocena piva z nizozemských ječmenů. Ukázalo se rovněž, že ani podrobný rozbor sladu nedokáže poskytnout spolehlivou predikci senzorické kvality piva a na tomto poli je proto nutný další výzkum.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    Speciální číslo

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    35-40

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database