All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pesticide residues in malt and hops, their transfer during mashing, brewing and their further fate during fermentation and maturation of beer.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000075" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000075 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rezidua pesticidů ve sladu a chmelu, jejich přenos během rmutování, chmelovaru a jejich další osud během kvašení a zrání piva

  • Original language description

    Přednáška na konferencí (28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019) sumarizovala současné poznatky o přenosu reziduí pesticidů z pivovarských surovin v jednotlivých fázích pivovarského procesu a diskutuje také další faktory mající vliv na přenos pesticidů. Na příkladech skupiny pesticidů nejčastěji používaných v ČR pro ošetřování ječmene a chmele je popsáno jejich možné chování během celého pivovarského procesu. Aplikace pesticidních přípravků pro chemickou ochranu ječmene a chmele zajišťuje pěstitelům dobrou kvalitu produkce a rentabilní sklizňové výnosy. Zároveň se tím ale zvyšuje množství organických kontaminantů přítomných v těchto dvou základních pivovarských surovinách. V důsledku toho vzniká významné riziko přenosu reziduí těchto pesticidů z těchto surovin do hotového piva.

  • Czech name

    Rezidua pesticidů ve sladu a chmelu, jejich přenos během rmutování, chmelovaru a jejich další osud během kvašení a zrání piva

  • Czech description

    Přednáška na konferencí (28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019) sumarizovala současné poznatky o přenosu reziduí pesticidů z pivovarských surovin v jednotlivých fázích pivovarského procesu a diskutuje také další faktory mající vliv na přenos pesticidů. Na příkladech skupiny pesticidů nejčastěji používaných v ČR pro ošetřování ječmene a chmele je popsáno jejich možné chování během celého pivovarského procesu. Aplikace pesticidních přípravků pro chemickou ochranu ječmene a chmele zajišťuje pěstitelům dobrou kvalitu produkce a rentabilní sklizňové výnosy. Zároveň se tím ale zvyšuje množství organických kontaminantů přítomných v těchto dvou základních pivovarských surovinách. V důsledku toho vzniká významné riziko přenosu reziduí těchto pesticidů z těchto surovin do hotového piva.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů