Pesticide residues in malt and hops, their transfer during mashing, brewing and their further fate during fermentation and maturation of beer.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000075" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000075 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rezidua pesticidů ve sladu a chmelu, jejich přenos během rmutování, chmelovaru a jejich další osud během kvašení a zrání piva
Original language description
Přednáška na konferencí (28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019) sumarizovala současné poznatky o přenosu reziduí pesticidů z pivovarských surovin v jednotlivých fázích pivovarského procesu a diskutuje také další faktory mající vliv na přenos pesticidů. Na příkladech skupiny pesticidů nejčastěji používaných v ČR pro ošetřování ječmene a chmele je popsáno jejich možné chování během celého pivovarského procesu. Aplikace pesticidních přípravků pro chemickou ochranu ječmene a chmele zajišťuje pěstitelům dobrou kvalitu produkce a rentabilní sklizňové výnosy. Zároveň se tím ale zvyšuje množství organických kontaminantů přítomných v těchto dvou základních pivovarských surovinách. V důsledku toho vzniká významné riziko přenosu reziduí těchto pesticidů z těchto surovin do hotového piva.
Czech name
Rezidua pesticidů ve sladu a chmelu, jejich přenos během rmutování, chmelovaru a jejich další osud během kvašení a zrání piva
Czech description
Přednáška na konferencí (28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019) sumarizovala současné poznatky o přenosu reziduí pesticidů z pivovarských surovin v jednotlivých fázích pivovarského procesu a diskutuje také další faktory mající vliv na přenos pesticidů. Na příkladech skupiny pesticidů nejčastěji používaných v ČR pro ošetřování ječmene a chmele je popsáno jejich možné chování během celého pivovarského procesu. Aplikace pesticidních přípravků pro chemickou ochranu ječmene a chmele zajišťuje pěstitelům dobrou kvalitu produkce a rentabilní sklizňové výnosy. Zároveň se tím ale zvyšuje množství organických kontaminantů přítomných v těchto dvou základních pivovarských surovinách. V důsledku toho vzniká významné riziko přenosu reziduí těchto pesticidů z těchto surovin do hotového piva.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů