All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Inflluence of yeast strain on sensomic profile of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000079" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000079 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv kmenů kvasnic na senzomický profil piva

  • Original language description

    Kvašení je významným krokem ve výrobě piva výrazně ovlivňující celkový senzorický profil výsledného piva. Výzkum vnějších vlivů na průběh kvašení může významným způsobem přispět k poznání a optimalizaci kvasného procesu za účelem vytvoření produktu s požadovanými senzorickými vlastnostmi. Jedním z takovýchto důležitých faktorů je použitý kvasničný kmen. Porovnání vlivu tří kmenů kvasnic (RIBM 2, RIBM 7 a RIBM 95) při kvašení světlého ležáku bylo provedeno pomocí senzomického přístupu, kdy je na porovnávané vzorky nahlíženo komplexnějším způsobem a zaměřeno na nejvýznamnější látky ovlivňující senzorické vlastnosti piva. Kvašení studovanými kmeny vedlo ke vzniku piv odlišitelných pomocí senzorického trojúhelníkového testu a zároveň, u těchto piv byly nalezeny významné rozdíly v koncentracích mnoha různých skupin sloučenin. Mezi tyto skupiny patří například estery, mastné kyseliny, aldehydy a heterocyklické sloučeniny. Přednáška na konferencí 28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019.

  • Czech name

    Vliv kmenů kvasnic na senzomický profil piva

  • Czech description

    Kvašení je významným krokem ve výrobě piva výrazně ovlivňující celkový senzorický profil výsledného piva. Výzkum vnějších vlivů na průběh kvašení může významným způsobem přispět k poznání a optimalizaci kvasného procesu za účelem vytvoření produktu s požadovanými senzorickými vlastnostmi. Jedním z takovýchto důležitých faktorů je použitý kvasničný kmen. Porovnání vlivu tří kmenů kvasnic (RIBM 2, RIBM 7 a RIBM 95) při kvašení světlého ležáku bylo provedeno pomocí senzomického přístupu, kdy je na porovnávané vzorky nahlíženo komplexnějším způsobem a zaměřeno na nejvýznamnější látky ovlivňující senzorické vlastnosti piva. Kvašení studovanými kmeny vedlo ke vzniku piv odlišitelných pomocí senzorického trojúhelníkového testu a zároveň, u těchto piv byly nalezeny významné rozdíly v koncentracích mnoha různých skupin sloučenin. Mezi tyto skupiny patří například estery, mastné kyseliny, aldehydy a heterocyklické sloučeniny. Přednáška na konferencí 28. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, ČR, 31.10. - 1.11. 2019.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů