All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Mycotoxins in brewing and malting

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000133" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000133 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mykotoxiny v pivovarství a sladařství

  • Original language description

    Poster pro odbornou veřejnost na 28. pivovarsko-sladařských dnech, Plzeň, 31.10.-1.11. 2019. Mykotoxiny jsou sekundární metabolity plísní a představují váţný problém pro zdraví člověka, kvůli rostoucímu zájmu jsou široce studovány vědeckými skupinami v různých aspektech. Jedním z těchto aspektů je potravinářství a s tím spojená i výroba piva. Mykotoxiny mohou být přítomny v pivě, ale i v základních surovinách pro výrobu piva. Problematické mykotoxiny, které představují váţné riziko pro jejich toxicitu a výskyt jsou deoxynivalenol, T-2 toxin, HT-2 toxin, ochratoxin A, zearalenon a jeho metabolity, aflatoxiny především pak aflatoxin B1, patulin, a fumonisiny. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský se zabývá problematikou mykotoxinů od roku 2008 do současnosti. Během této doby bylo analyzováno více neţ 5000 vzorků na obsah mykotoxinů v různých matricích. Problematika mykotoxinů v pivovarství a sladařství je reziduální záleţitostí a správná interpretace výsledků ve spojení s tolerovatelným denním příjmem a maximální přípustnou hodnotou má klíčovou roli v analýze mykotoxinů.

  • Czech name

    Mykotoxiny v pivovarství a sladařství

  • Czech description

    Poster pro odbornou veřejnost na 28. pivovarsko-sladařských dnech, Plzeň, 31.10.-1.11. 2019. Mykotoxiny jsou sekundární metabolity plísní a představují váţný problém pro zdraví člověka, kvůli rostoucímu zájmu jsou široce studovány vědeckými skupinami v různých aspektech. Jedním z těchto aspektů je potravinářství a s tím spojená i výroba piva. Mykotoxiny mohou být přítomny v pivě, ale i v základních surovinách pro výrobu piva. Problematické mykotoxiny, které představují váţné riziko pro jejich toxicitu a výskyt jsou deoxynivalenol, T-2 toxin, HT-2 toxin, ochratoxin A, zearalenon a jeho metabolity, aflatoxiny především pak aflatoxin B1, patulin, a fumonisiny. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský se zabývá problematikou mykotoxinů od roku 2008 do současnosti. Během této doby bylo analyzováno více neţ 5000 vzorků na obsah mykotoxinů v různých matricích. Problematika mykotoxinů v pivovarství a sladařství je reziduální záleţitostí a správná interpretace výsledků ve spojení s tolerovatelným denním příjmem a maximální přípustnou hodnotou má klíčovou roli v analýze mykotoxinů.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů