All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of autochtonous yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 for controlled wine production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000136" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000136 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 pro řízenou výrobu vína

  • Original language description

    Technologie je uživatelem použita ve výrobě vína. Technologie je vhodná pro výrobu vína při nepříznivých pěstebních/sklizňových podmínkách, kdy je nedostatečná/ nevyhovující přirozená autochtonní mikroflóra, za současného zachování odrůdově-specifického charakteru vína.

  • Czech name

    Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 pro řízenou výrobu vína

  • Czech description

    Technologie je uživatelem použita ve výrobě vína. Technologie je vhodná pro výrobu vína při nepříznivých pěstebních/sklizňových podmínkách, kdy je nedostatečná/ nevyhovující přirozená autochtonní mikroflóra, za současného zachování odrůdově-specifického charakteru vína.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Ztech8714

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a.s. a společností AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, s.r.o., IČ 49435701, smlouva uzavřena dne 9.10.2019. Kontaktní osoba: Lukáš Kylián, Vrbovec 274, 671 24 Vrbovec, tel. +420 608 955 272, e-mail: info@ampelos.cz

  • Economical parameters

    Na základě ověřené technologie bylo v roce 2019 vyrobeno 500 lahví vína (zakvašení moštu v roce 2018), prezentovaného jako limitovaná edice. Převod do provozních podmínek a využití při výrobě je předpokládáno na sklizeň 2020.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    6019369

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.,

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page