Preparation of the wine consortium
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava vinařského konsorcia
Original language description
Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.
Czech name
Příprava vinařského konsorcia
Czech description
Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Wine yeast agents</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Vinifer OT
Numerical identification
—
Technical parameters
Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Tento způsob přípravy vína umožňuje připravovat vína s posíleným organoleptickým profilem, tedy vína více atraktivní pro konečné spotřebitele. Novost technologického řešení spočívá v sestavení jednotlivých operací technologie a především ve stanovení fyzikálních a chemických podmínek, za kterých operace budou probíhat.
Economical parameters
Při aplikaci preparátů může být dosaženo standardizovaného výsledku bez přímé závislosti na sezónních podmínkách. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—