All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Preparation of the wine consortium

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příprava vinařského konsorcia

  • Original language description

    Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.

  • Czech name

    Příprava vinařského konsorcia

  • Czech description

    Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Wine yeast agents</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Vinifer OT

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Tento způsob přípravy vína umožňuje připravovat vína s posíleným organoleptickým profilem, tedy vína více atraktivní pro konečné spotřebitele. Novost technologického řešení spočívá v sestavení jednotlivých operací technologie a především ve stanovení fyzikálních a chemických podmínek, za kterých operace budou probíhat.

  • Economical parameters

    Při aplikaci preparátů může být dosaženo standardizovaného výsledku bez přímé závislosti na sezónních podmínkách. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page