All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Differentiation of malting barley cultivars and cultivar purity of malt using LC-HRMS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000062" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000062 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení odrůd sladovnického ječmene a odrůdové čistoty vyrobeného sladu pomocí LC HRMS

  • Original language description

    Poster: 21. Škola hmotnostní spektrometrie, Srní, 13. - 18. září 2020. Proteiny, které se nachází v ječném zrnu, lze rozdělit do tří skupin na: zásobní, metabolické/strukturní proteiny a protektivní proteiny. Cílem této práce bylo zjistit, zda lze odrůdy sladovnického ječmene odlišit na základě profilu proteinů. Zaměřili jsme se na studium proteinů ve sladině připravených ze souboru vzorků různých odrůd sladovnického ječmene s využitím techniky SDS-page, hmotnostní spektrometrie a sofistikovaných nástrojů na statistické zpracování dat. Výsledky provedených experimentů prokázaly, že posttranslační modifikace hordeinů, jako toho nejvýznamnějšího proteinu přítomného ve sladině, vykazují odrůdovou specifitu a mají potenciál být využit pro zpětnou identifikaci odrůd sladovnického ječmene.

  • Czech name

    Stanovení odrůd sladovnického ječmene a odrůdové čistoty vyrobeného sladu pomocí LC HRMS

  • Czech description

    Poster: 21. Škola hmotnostní spektrometrie, Srní, 13. - 18. září 2020. Proteiny, které se nachází v ječném zrnu, lze rozdělit do tří skupin na: zásobní, metabolické/strukturní proteiny a protektivní proteiny. Cílem této práce bylo zjistit, zda lze odrůdy sladovnického ječmene odlišit na základě profilu proteinů. Zaměřili jsme se na studium proteinů ve sladině připravených ze souboru vzorků různých odrůd sladovnického ječmene s využitím techniky SDS-page, hmotnostní spektrometrie a sofistikovaných nástrojů na statistické zpracování dat. Výsledky provedených experimentů prokázaly, že posttranslační modifikace hordeinů, jako toho nejvýznamnějšího proteinu přítomného ve sladině, vykazují odrůdovou specifitu a mají potenciál být využit pro zpětnou identifikaci odrůd sladovnického ječmene.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TJ02000296" target="_blank" >TJ02000296: Development of analytical methods for the enhancing the effectivity of raw material and process control of Czech malting and brewing</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů