Differentiation of malting barley cultivars and cultivar purity of malt using LC-HRMS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000062" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000062 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení odrůd sladovnického ječmene a odrůdové čistoty vyrobeného sladu pomocí LC HRMS
Original language description
Poster: 21. Škola hmotnostní spektrometrie, Srní, 13. - 18. září 2020. Proteiny, které se nachází v ječném zrnu, lze rozdělit do tří skupin na: zásobní, metabolické/strukturní proteiny a protektivní proteiny. Cílem této práce bylo zjistit, zda lze odrůdy sladovnického ječmene odlišit na základě profilu proteinů. Zaměřili jsme se na studium proteinů ve sladině připravených ze souboru vzorků různých odrůd sladovnického ječmene s využitím techniky SDS-page, hmotnostní spektrometrie a sofistikovaných nástrojů na statistické zpracování dat. Výsledky provedených experimentů prokázaly, že posttranslační modifikace hordeinů, jako toho nejvýznamnějšího proteinu přítomného ve sladině, vykazují odrůdovou specifitu a mají potenciál být využit pro zpětnou identifikaci odrůd sladovnického ječmene.
Czech name
Stanovení odrůd sladovnického ječmene a odrůdové čistoty vyrobeného sladu pomocí LC HRMS
Czech description
Poster: 21. Škola hmotnostní spektrometrie, Srní, 13. - 18. září 2020. Proteiny, které se nachází v ječném zrnu, lze rozdělit do tří skupin na: zásobní, metabolické/strukturní proteiny a protektivní proteiny. Cílem této práce bylo zjistit, zda lze odrůdy sladovnického ječmene odlišit na základě profilu proteinů. Zaměřili jsme se na studium proteinů ve sladině připravených ze souboru vzorků různých odrůd sladovnického ječmene s využitím techniky SDS-page, hmotnostní spektrometrie a sofistikovaných nástrojů na statistické zpracování dat. Výsledky provedených experimentů prokázaly, že posttranslační modifikace hordeinů, jako toho nejvýznamnějšího proteinu přítomného ve sladině, vykazují odrůdovou specifitu a mají potenciál být využit pro zpětnou identifikaci odrůd sladovnického ječmene.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TJ02000296" target="_blank" >TJ02000296: Development of analytical methods for the enhancing the effectivity of raw material and process control of Czech malting and brewing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů