Malting quality of drought tolerant Tritordeum, a hybrid of wheat and barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000040" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000040 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene
Original language description
Tritordeum, kříženec pšenice a ječmene má v současné době potenciál především jako surogát při výrobě piva. Slad z tohoto křížence měl: vysokou enzymovou aktivitu, friabiltu (degradaci buněčných stěn) blížící se sladu z ječmene, obsah beta-glukanů a pentozanů ve sladině se blíží pšeničnému sladu, obsah FAN byl nízký, podobný pšeničnému sladu, obsah extraktu byl srovnatelný s ječmenem, úroveň prokvašení podobnou pšeničnému sladu, sladiny s výrazným zákalem. Přednáška Psota, V.: Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene 40. Pivovarsko-sladařský seminář 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Vítkovice.
Czech name
Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů