Optimising the extraction step for the PAHs determination in malt using HPLC-FLD
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000057" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000057 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace extrakční metody pro stanovení PAU ve sladu metodou HPLC-FLD
Original language description
Pro potřebu v praxi byla vyvinuta rutinní metoda stanovení obsahu 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) v ve sladovaných i nesladovaných obilovinách Pro přípravu vzorku byla použita metoda QuEChERS, která má dobrou výtěžnost (85 až 134 %), je jednoduchá a levná. Připravené vzorky byly stanoveny pomocí HPLC-FLD. V monitorovaných 20 vzorcích běžných sladů byly hodnoty obsahu PAU pod limitem kvantifikace (LOQ), vyšší hodnoty byly nalezeny pouze u nakuřovaného sladu.Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář, 21. - 22. 10 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, ČR.
Czech name
Optimalizace extrakční metody pro stanovení PAU ve sladu metodou HPLC-FLD
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů