The options for amino acid determination as additional criteria for malt quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015843" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015843 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti stanovení aminokyselin jako doplňujícího kriteria kvality sladů
Original language description
Kvalita použitého sladu rozhodujícím způsobem ovlivňuje analytické složení a koloidní a senzorickou stabilitu piva. Pro výrobu českých typů piv jsou preferovány slady s mírnějším proteolytickým rozluštěním, respektive nižší hladinou aminokyselin. V prácibyla ke stanovení aminokyselin aplikována metoda vysokotlaké kapalinové chromatografie (Waters Alliance HPLC systém). Vzorky představovaly slady z vybraných českých a zahraničních odrůd ječmene. Postupem kongresního rmutování z nich byly připraveny sladiny, u kterých bylo jako další kriterium zvoleno spektrum a celkový obsah aminokyselin. Stanovení ukázalo na určité rozdíly a tendenci některých odrůd k vyššímu obsahu aminokyselin.
Czech name
Možnosti stanovení aminokyselin jako doplňujícího kriteria kvality sladů
Czech description
Kvalita použitého sladu rozhodujícím způsobem ovlivňuje analytické složení a koloidní a senzorickou stabilitu piva. Pro výrobu českých typů piv jsou preferovány slady s mírnějším proteolytickým rozluštěním, respektive nižší hladinou aminokyselin. V prácibyla ke stanovení aminokyselin aplikována metoda vysokotlaké kapalinové chromatografie (Waters Alliance HPLC systém). Vzorky představovaly slady z vybraných českých a zahraničních odrůd ječmene. Postupem kongresního rmutování z nich byly připraveny sladiny, u kterých bylo jako další kriterium zvoleno spektrum a celkový obsah aminokyselin. Stanovení ukázalo na určité rozdíly a tendenci některých odrůd k vyššímu obsahu aminokyselin.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů