All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The options for amino acid determination as additional criteria for malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015843" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015843 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti stanovení aminokyselin jako doplňujícího kriteria kvality sladů

  • Original language description

    Kvalita použitého sladu rozhodujícím způsobem ovlivňuje analytické složení a koloidní a senzorickou stabilitu piva. Pro výrobu českých typů piv jsou preferovány slady s mírnějším proteolytickým rozluštěním, respektive nižší hladinou aminokyselin. V prácibyla ke stanovení aminokyselin aplikována metoda vysokotlaké kapalinové chromatografie (Waters Alliance HPLC systém). Vzorky představovaly slady z vybraných českých a zahraničních odrůd ječmene. Postupem kongresního rmutování z nich byly připraveny sladiny, u kterých bylo jako další kriterium zvoleno spektrum a celkový obsah aminokyselin. Stanovení ukázalo na určité rozdíly a tendenci některých odrůd k vyššímu obsahu aminokyselin.

  • Czech name

    Možnosti stanovení aminokyselin jako doplňujícího kriteria kvality sladů

  • Czech description

    Kvalita použitého sladu rozhodujícím způsobem ovlivňuje analytické složení a koloidní a senzorickou stabilitu piva. Pro výrobu českých typů piv jsou preferovány slady s mírnějším proteolytickým rozluštěním, respektive nižší hladinou aminokyselin. V prácibyla ke stanovení aminokyselin aplikována metoda vysokotlaké kapalinové chromatografie (Waters Alliance HPLC systém). Vzorky představovaly slady z vybraných českých a zahraničních odrůd ječmene. Postupem kongresního rmutování z nich byly připraveny sladiny, u kterých bylo jako další kriterium zvoleno spektrum a celkový obsah aminokyselin. Stanovení ukázalo na určité rozdíly a tendenci některých odrůd k vyššímu obsahu aminokyselin.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů