Effects of the variety, site and year on extract and color of caramel malt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000113" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000113 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vupt.cz/cz/casopis-uroda" target="_blank" >https://www.vupt.cz/cz/casopis-uroda</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv odrůdy, stanoviště a ročníku na extrakt a barvu karamelového sladu
Original language description
Ze vzorků odrůd ječmene Bojos, Malz, Sebastian a Xanadu pěstovaných v šesti pokusných lokalitách ve sklizňových ročnících 2014 až 2016 byl v laboratorních podmínkách vyroben karamelový slad. Extrakt sladu se pohyboval od 72,5 do 84 % a barva sladiny od 88 do 267 jednotek EBC. Nejvyšší průměrná hodnota barvy sladiny 173 j. EBC byla zjištěna u odrůdy Xanadu, tato hodnota se statisticky průkazně odlišovala od zbývajících odrůd. Rozdíly v obsahu extraktu byly mezi odrůdami statisticky průkazné. Nejvyšší průměrný obsah extraktu 80,3 % byl stanoven u odrůdy Malz. Rozdíly v obsahu extraktu a barvě sladiny mezi hodnocenými lokalitami byly statisticky průkazné. Rozdíly mezi jednotlivými sklizňovými roky byly u barvy sladiny statisticky neprůkazné u extraktu statisticky průkazné. Úroda 12, roč.LXIX, vědecká příloha, 635-638,2021.
Czech name
Vliv odrůdy, stanoviště a ročníku na extrakt a barvu karamelového sladu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů