All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effects of the variety, site and year on extract and color of caramel malt

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000113" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000113 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vupt.cz/cz/casopis-uroda" target="_blank" >https://www.vupt.cz/cz/casopis-uroda</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv odrůdy, stanoviště a ročníku na extrakt a barvu karamelového sladu

  • Original language description

    Ze vzorků odrůd ječmene Bojos, Malz, Sebastian a Xanadu pěstovaných v šesti pokusných lokalitách ve sklizňových ročnících 2014 až 2016 byl v laboratorních podmínkách vyroben karamelový slad. Extrakt sladu se pohyboval od 72,5 do 84 % a barva sladiny od 88 do 267 jednotek EBC. Nejvyšší průměrná hodnota barvy sladiny 173 j. EBC byla zjištěna u odrůdy Xanadu, tato hodnota se statisticky průkazně odlišovala od zbývajících odrůd. Rozdíly v obsahu extraktu byly mezi odrůdami statisticky průkazné. Nejvyšší průměrný obsah extraktu 80,3 % byl stanoven u odrůdy Malz. Rozdíly v obsahu extraktu a barvě sladiny mezi hodnocenými lokalitami byly statisticky průkazné. Rozdíly mezi jednotlivými sklizňovými roky byly u barvy sladiny statisticky neprůkazné u extraktu statisticky průkazné. Úroda 12, roč.LXIX, vědecká příloha, 635-638,2021.

  • Czech name

    Vliv odrůdy, stanoviště a ročníku na extrakt a barvu karamelového sladu

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů