All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Current infomation on quality of the malting barley from 2023

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000034" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000034 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální informace o kvalitě sklizně ječmene 2023

  • Original language description

    Z výsledků analyzovaných vzorků je zřejmé, že sklizňový ročník 2023 je charakteristický spíše nižším obsahem dusíkatých látek v zrnu s poměrně širokým rozsahem hodnot od 7,8 % do 13,7 %. Převládající množství vzorků, které nevyhověly normě ČSN 46 1100-5 v tomto znaku byly vzorky s nižším obsahem dusíkatých látek. Méně příznivý byl přepad zrna nad sítem 2,5 mm, v průměru činil 87,2 %. Příznivý je nižší obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných se nejvíce vyskytovaly zlomky zrn. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných se nejvíce vyskytovaly zrna s osinou nebo zrna nahá. Sklizeň začala později, než v minulém roce a koncem července byla výrazně zpomalena kvůli vydatným srážkám. U ječmene sklizeného po srážkách, tj. po 26.7.2023, byl častý výskyt černé plísně a viditelně i skrytě porostlých zrn. I přes příznivé hodnoty klíčivosti je nutné upozornit na riziko ztráty klíčivosti v průběhu skladování, z důvodu porostlosti.

  • Czech name

    Aktuální informace o kvalitě sklizně ječmene 2023

  • Czech description

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Brno

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    26

  • Foreign attendee count

    2

  • Type of event by attendee nationality

    EUR - Evropská akce