All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Current infomation on quality of the malting barley and malt from 2023

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000035" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000035 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální informace o kvalitě sklizně ječmene a sladu z roku 2023

  • Original language description

    Z analyzovaných vzorků vyplývá příznivý obsah dusíkatých látek, ale s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,5 % do 14,6 %. Z nevyhovujících vzorků převládaly vzorky s nízkým obsahem dusíkatých látek v zrnu ječmene. Méně příznivý byl přepad zrna nad sítem 2,5 mm. Obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných byl příznivý. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných se nejvíce vyskytovaly zlomky zrn a zrna porostlá. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných se nejvíce vyskytovaly zrna se zahnědlou špičkou a zrna s osinou. Sklizeň probíhala do konce července za příznivých podmínek, kterou pak pozastavily vydatné srážky. U ječmene sklizeného po srážkách byl častý výskyt skrytě i viditelně porostlých zrn. Častý byl i výskyt černé plísně. Zrno ječmene bylo citlivé na vodu a při máčení hůře přijímalo vodu. Slad měl průměrný obsah extraktu, příznivé parametry amylolytického rozluštění, nižší hodnoty proteolytického rozluštění. U řady vzorků byly zjištěny vysoké hodnoty obsahu β-glukanů. Velmi vysoký gushingový potenciál sladu byl zjištěn u 7 % vzorků. Celkově lze kvalitu sklizně sladovnického ječmene hodnotit jako průměrnou.

  • Czech name

    Aktuální informace o kvalitě sklizně ječmene a sladu z roku 2023

  • Czech description

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Brno

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    16

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce