Requirements of malt houses for quality indicators of malt.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000031" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Požadavky sladoven na jakostní ukazatele sladu
Original language description
Přednáška prezentovaná na Semináři pro laboratorní pracovníky. Spolek pro komodity a krmiva Praha, 21.2.2024.Byly názorně popsány procesy, ke kterým dochází v průběhu klíčení zrna ječmene ve sladovně. Hydratace zárodku je spojena s dýcháním a tvorbou kyseliny giberelové. Giberelin aktivuje hydrolytické enzymy v aleuronové vrstvě. Cytolytické enzymy degradují buněčné stěny. Jejich činnost je charakterizována znaky friabilita, obsah beta-glukanů ve sladině a viskozita sladiny. Proteolytické enzymy musí degradovat bílkovinnou matrici, která obklopuje každé škrobové zrno. Jejich činnost je charakterizována znaky Kolbachovo číslo, FAN a relativní extrakt při 45°C. Další skupina znaků, jako extrakt v sušině sladu, diastatická mohutnost a dosažitelný stupeň prokvašení, charakterizuje degradaci škrobu. Na závěr byly zmíněny některé znaky charakterizující senzorické vlastnosti sladiny, jako jsou zákal sladiny a barva sladiny.
Czech name
Požadavky sladoven na jakostní ukazatele sladu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů