The influence of titavin on the technological parametrs of malting barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F99%3A%230000146" target="_blank" >RIV/60193697:_____/99:#0000146 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene
Original language description
Titavin je hnojivo, které obsahuje 4,5 g titanu v litru. Cílem experimentu bylo ověřit vliv aplikace tohoto hnojiva na úrodnost a technologické parametry jarního ječmene ve třech různých stanicích. Z dosažených výsledků vyplývá, že vyživování listy, na které je aplikován Titavin, má pozitivní vliv na kvalitativní parametry: obsah škrobu, proteinů i úroveň extraktu. Obsah škrobu se po aplikaci Titavinu zvýšil o 1,4 %, po ošetření několika kultivarů Titavinem se obsah proteinů snížil o 1 %, úroveň extraktu zvýšil až na úroveň 0,9 %. Nejlepší výsledky byly dosahovány v případech, kdy byl Titavin aplikován v kombinaci s roztokem močoviny.
Czech name
Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene
Czech description
Titavin je hnojivo, které obsahuje 4,5 g titanu v litru. Cílem experimentu bylo ověřit vliv aplikace tohoto hnojiva na úrodnost a technologické parametry jarního ječmene ve třech různých stanicích. Z dosažených výsledků vyplývá, že vyživování listy, na které je aplikován Titavin, má pozitivní vliv na kvalitativní parametry: obsah škrobu, proteinů i úroveň extraktu. Obsah škrobu se po aplikaci Titavinu zvýšil o 1,4 %, po ošetření několika kultivarů Titavinem se obsah proteinů snížil o 1 %, úroveň extraktu zvýšil až na úroveň 0,9 %. Nejlepší výsledky byly dosahovány v případech, kdy byl Titavin aplikován v kombinaci s roztokem močoviny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa rostlin, kvalita produkce a zpracovatelské využití : Plant nutrition, quality of production and processing
ISBN
80-7157-368-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
52-56
Publisher name
MZLU
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 29, 1999
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—