All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of titavin on the technological parametrs of malting barley

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F99%3A%230000146" target="_blank" >RIV/60193697:_____/99:#0000146 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene

  • Original language description

    Titavin je hnojivo, které obsahuje 4,5 g titanu v litru. Cílem experimentu bylo ověřit vliv aplikace tohoto hnojiva na úrodnost a technologické parametry jarního ječmene ve třech různých stanicích. Z dosažených výsledků vyplývá, že vyživování listy, na které je aplikován Titavin, má pozitivní vliv na kvalitativní parametry: obsah škrobu, proteinů i úroveň extraktu. Obsah škrobu se po aplikaci Titavinu zvýšil o 1,4 %, po ošetření několika kultivarů Titavinem se obsah proteinů snížil o 1 %, úroveň extraktu zvýšil až na úroveň 0,9 %. Nejlepší výsledky byly dosahovány v případech, kdy byl Titavin aplikován v kombinaci s roztokem močoviny.

  • Czech name

    Vliv titavinu na technologické parametry sladovnického ječmene

  • Czech description

    Titavin je hnojivo, které obsahuje 4,5 g titanu v litru. Cílem experimentu bylo ověřit vliv aplikace tohoto hnojiva na úrodnost a technologické parametry jarního ječmene ve třech různých stanicích. Z dosažených výsledků vyplývá, že vyživování listy, na které je aplikován Titavin, má pozitivní vliv na kvalitativní parametry: obsah škrobu, proteinů i úroveň extraktu. Obsah škrobu se po aplikaci Titavinu zvýšil o 1,4 %, po ošetření několika kultivarů Titavinem se obsah proteinů snížil o 1 %, úroveň extraktu zvýšil až na úroveň 0,9 %. Nejlepší výsledky byly dosahovány v případech, kdy byl Titavin aplikován v kombinaci s roztokem močoviny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    1999

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa rostlin, kvalita produkce a zpracovatelské využití : Plant nutrition, quality of production and processing

  • ISBN

    80-7157-368-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    52-56

  • Publisher name

    MZLU

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 29, 1999

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article