All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Using the GLOBALGAP standard for supplier evaluating of food materials of plant origin to ensure food safety

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F10%3A47431" target="_blank" >RIV/60460709:41110/10:47431 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin

  • Original language description

    Cílem uplatnění metodiky je doplnit systém zajištění řízené produkce v potravinovém řetězci založený na analýze rizik metodikou hodnocení dodavatelů hlavní potravinářské suroviny rostlinného původu. Předložená metodika v zjednodušené, nicméně efektivní formě by zajišťovala eliminaci zdravotních a hygienických rizik u surovin rostlinného původu pro výrobu potravin, a to zejména z pohledu snižování rizik chemických (minimální limity reziduí, vč. obsahu těžkých kovů a dusičnanů) a mikrobiálních (koliformníbakterie, streptokoky aj.). Přístup by měl být zahrnut do oblasti kontroly kvality dodávek a hodnocení dodavatelů.

  • Czech name

    Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin

  • Czech description

    Cílem uplatnění metodiky je doplnit systém zajištění řízené produkce v potravinovém řetězci založený na analýze rizik metodikou hodnocení dodavatelů hlavní potravinářské suroviny rostlinného původu. Předložená metodika v zjednodušené, nicméně efektivní formě by zajišťovala eliminaci zdravotních a hygienických rizik u surovin rostlinného původu pro výrobu potravin, a to zejména z pohledu snižování rizik chemických (minimální limity reziduí, vč. obsahu těžkých kovů a dusičnanů) a mikrobiálních (koliformníbakterie, streptokoky aj.). Přístup by měl být zahrnut do oblasti kontroly kvality dodávek a hodnocení dodavatelů.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Hodnocení podle GLOBALGAPu

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Osvědčení SZPI č. 1/2010/SZPI ze dne 5.12.2010; ISBN: 978-80-213-2135-9

  • Economical parameters

    Ekonomický přínos plyne ze zavedení předběžného opatření, které předejde problémům s bezpečností produktu a tím i nákladům (a výdajům) s tím spojených. Podle odborného odhadu pro středně velký zpracovatelský podnik se pohybuje okolo 2 mil. Kč.

  • Certification body designation

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů