European sugar factories , sugar companies and their alliances: Who is in control of European sugar market?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A65044" target="_blank" >RIV/60460709:41110/14:65044 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/14:65044
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Evropské cukrovary, cukrovarnické společnosti a jejich aliance: kdo kontroluje evropskou produkci cukru?
Original language description
Evropský trh s cukrem se neustále profiluje. Počet subjektů operujících na tomto trhu se neustále mění, respektive se snižuje počet subjektů, působících na trhu s cukrem v pozici producenta. Cílem zpracovaného článku je identifikovat současnou produkčnístrukturu trhu EU a stanovit, kdo reálně disponuje současnými produkčními kapacitami. Příspěvek podává přehled o rozmístění a charakteru cukrovarů napříč jednotlivými zeměmi EU a dále vymezuje nejvýznamnější cukr produkující společnosti respektive aliance společností, které kontrolují produkci cukru na trhu EU. Rovněž jsou identifikovány vztahy jednotlivých společností v rámci zmíněných aliancí. Z výše uvedených poznatků vyplývá, že evropský cukerní trh je vysoce specifický. Ačkoliv na trhu operuje vícenež sto třicet cukrovarů, které jsou vlastněny přibližně pěti desítkami společností, je nutno konstatovat, že se jedná o trh velmi koncentrovaný. Většina produkčních kapacit je lokalizována zejména v Německu, Francii a Polsku. Nicméně vě
Czech name
Evropské cukrovary, cukrovarnické společnosti a jejich aliance: kdo kontroluje evropskou produkci cukru?
Czech description
Evropský trh s cukrem se neustále profiluje. Počet subjektů operujících na tomto trhu se neustále mění, respektive se snižuje počet subjektů, působících na trhu s cukrem v pozici producenta. Cílem zpracovaného článku je identifikovat současnou produkčnístrukturu trhu EU a stanovit, kdo reálně disponuje současnými produkčními kapacitami. Příspěvek podává přehled o rozmístění a charakteru cukrovarů napříč jednotlivými zeměmi EU a dále vymezuje nejvýznamnější cukr produkující společnosti respektive aliance společností, které kontrolují produkci cukru na trhu EU. Rovněž jsou identifikovány vztahy jednotlivých společností v rámci zmíněných aliancí. Z výše uvedených poznatků vyplývá, že evropský cukerní trh je vysoce specifický. Ačkoliv na trhu operuje vícenež sto třicet cukrovarů, které jsou vlastněny přibližně pěti desítkami společností, je nutno konstatovat, že se jedná o trh velmi koncentrovaný. Většina produkčních kapacit je lokalizována zejména v Německu, Francii a Polsku. Nicméně vě
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
130
Issue of the periodical within the volume
11
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
365-369
UT code for WoS article
000345355400009
EID of the result in the Scopus database
—